До Дня міста житомирян на вулиці безкоштовно консультували лікарі

15 Вересня 2015 10:30
1.zt.ua

1.zt.ua

У рамках святкування 1131-ї річниці Дня міста Житомирський обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини виступив ініціатором та координатором медичного профілактично-просвітницького проекту «Житомир, живи здорово!». Впродовж 12 та 13 вересня було розгорнуто осередки «Території здоров’я, краси та успіху», де, зокрема, діяло 5 мобільних пунктів з вимірювання артеріального тиску. Житомиряни та гості міста отримали консультації сімейних лікарів щодо лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Лікарями-методистами надавалися консультації з питань шкідливості куріння та вживання алкоголю, переваги раціонального харчування, необхідності вакцинації. Усі відвідувачі «Території здоров’я, краси та успіху» отримали відповідні інформаційно-просвітницькі буклети.

Діяли пункти Червоного Хреста з надання першої допомоги при невідкладних станах та з вимірювання артеріального тиску.

У «Території здоров’я, краси та успіху» усі бажаючі мали змогу безкоштовно пройти обстеження з визначення жирових відкладень, ваги тіла та його ключових параметрів. Чимало охочих проходили комп’ютерну діагностику з визначення біологічного віку та тестування типів шкіри. Бажаючі отримали рекомендації фахівців з питань оптимального харчування, популяризації фізичної культури та спорту. Учасники свята брали участь у майстер-класах з правильного чищення зубів, виконання фізичних вправ, догляду за шкірою та скандинавської ходи.  Молодь із задоволенням брала участь у різноманітних конкурсах, мистецьких майстер-класах та спортивних розвагах.

-Впродовж двох днів, – зазначив заступник головного лікаря  обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини Ігор Бібіков, – майже 700 житомирян та гостей міста пройшли у нас обстеження з вимірювання артеріального тиску. Більше 300 осіб обстежились на визначення різних параметрів тіла та більше 1000 житомирян підвищили свій рівень знань з надання першої допомоги. Розповсюджено близько 10 тисяч інформаційно-просвітницьких листівок.

Джерело: 1.zt.ua