7 запахів, що повинні насторожити водія

17 Вересня 2015 11:15

Водіям автомобілів варто звертати увагу на запахи, які виходять від транспортного засобу.

0023_1135.jpg (35.21 Kb)

Такий висновок зробили в торговельній групі “Рада по догляду за автомобілем” (РДА), яка регулярно дає поради щодо правильного догляду за автомобілем. Не всі погані запахи підкажуть вам що-небудь – довгограючий запах залежаної їжі або запах собаки в салоні вже точно ні про що не говорить. Але, наприклад, запахи тухлих яєць або паленого ворсу можуть сигналізувати про механічні проблеми, що призводять до дорогого ремонту або аварії.

“У випадку, якщо ви почали відчувати дивний запах, не ігноруйте його. Якомога швидше доставте авто до фахівця, якому ви довіряєте, щоб дізнатися джерело і природу запаху”, – сказав Рич Вайт, виконавчий директор СУА.

Отже:

1) Тухлі яйця Цей запах ні в якому разі не можна ігнорувати. Він свідчить про погану роботу двигуна і проблеми з каталітичним нейтралізатором (що знижує токсичність відпрацьованих газів). Зазвичай проблеми з останнім виявляються в тому, що сірководень у вихлопі НЕ конвертується в діоксид сірки належним чином. Якщо ви не звернете увагу на це, то згодом отримаєте розплавлений нейтралізатор – і дорогий ремонт надодачу.

2) Палений ворс (килим) Такий запах сигналізує про проблеми з гальмівною системою. Обов’язково перевірте свої гальма, якщо такий запах проявляється при звичайних умовах їзди.

3) Солодкий сироп. Він означає, що в охолоджуючу систему двигуна протікає рідина, що може призвести до катастрофічних поломок через перегрів транспортного засобу. Якщо ви вирішили перевірити рівень рідини в радіаторі самі, упевніться, що машина охолола, і тільки тоді піднімайте кришку.

4) Паленої гуми. Ковзні приводні ремені або вільні рукави, які можуть тертися об обертові елементи шківів – викликають подібний сморід. Знову ж, перевіряти варто тільки тоді, коли двигун охолоне. 5) Гаряче масло Означає, що масло пролилося на вихлопну систему. Перевіряючи, зверніть увагу на сліди на дорозі, що йдуть від двигуна.

6) Бензин. Зрозуміло, що ви будете відчувати запах бензину, коли заправляєтеся. Але якщо ви відчуваєте запах і в інших випадках – це може свідчити про протікання. Будь-який витік палива може призвести до займання, тому негайно прийміть заходи.

7) Затхла тренажерна шафка. Цей запах дратівливий з естетичної точки зору. Якщо так починає смердіти після включення кондиціонера або обігрівача, винуватцем є, швидше за все, цвіль, вегетуюча в умовах підвищеної вологості всередині вашого випарника. Дешеве рішення: вимкніть кондиціонер за милю від будинку і включіть нагорі вентилятор, щоб висушити систему.

Джерело: BusinessUA.Com