Комітет з питань екологічної політики підтримав ідею обмеження промислового вилову риби

24 Вересня 2015 12:09
biznesoblast.com

biznesoblast.com

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримав ідею щодо обмеження промислового вилову риби в Україні.

Про це повідомив Голова Комітету, один із співавторів відповідного проекту Закону «Про введення заборони (мораторію) на промисловий вилов водних живих ресурсів на деяких водоймах України» (реєстр. № 2454а) Микола Томенко.

Як пояснив Микола Томенко, цей законопроект – реалізація прагнення абсолютної більшості людей в Україні, які хочуть захистити українські водні об’єкти і право кожного громадянина на доступ до водойм для відпочинку та риболовлі.

«Саме тому пропонується заборонити промисловий вилов риби у природних водоймах і обмежити – у водосховищах, – пояснив Голова Комітету. – Порядок визначення акваторій, де дозволяється або забороняється промисловий вилов риби, буде визначений Кабінетом Міністрів».

«Це той компроміс, на який погоджуються експерти. Тому сподіваємось, що цей законопроект буде підтриманий і Верховною Радою», – зазначив Микола Томенко.