У Житомирській області зарезервовано 205 земельних масивів для учасників АТО

25 Вересня 2015 12:19
1.zt.ua

1.zt.ua

Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області та територіальними органами Держгеокадастру у районах зарезервовано 205 масивів земель державної та комунальної власності загальною площею 2364 га на території всіх районів області для потреб військовослужбовців – учасників АТО.

«Всі зарезервовані земельні масиви придатні для передачі в приватну власність в межах норм безоплатної приватизації. На даний час ми готуємо графічні матеріали та інформацію про ці земельні ділянки і скоро їх можна буде переглянути на офіційному веб-сайті Головного управління та обласної державної адміністрації», – зазначив Максим Глушаниця, начальник Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області.

Близько 52% від усіх заяв – це клопотання про виділення земельних ділянок для учасників АТО у Житомирському районі, інформує прес-служба Держгеокадастру.

В основному громадяни звертаються до міських рад. Ускладнює планування потреби в земельних ділянках факт відсутності списків учасників АТО по кожному населеному пункту.

Загалом Головним управлінням Держгеокадастру у Житомирській області видано накази по 1163 земельним ділянкам загальною площею 797,8 га, всім 48 родичам загиблих військовослужбовців надано дозвіл на розроблення документації із землеустрою. Зареєстровано і готово до видачі 212 документів надання дозволів та затвердження проектів землеустрою.

Джерело: 1.zt.ua