Житомирщина на першому місці по забезпеченню житлом учасників АТО та їх сімей

8 Жовтня 2015 13:29
1.zt.ua

1.zt.ua

У Житомирській ОДА відбулася розширена нарада з питання соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей. Загалом, в області на облік у військоматах поставлено 4716 демобілізованих військовослужбовців, із них 3499 осіб визнані учасниками АТО.

На сьогодні, родинам загиблих військовослужбовців, пораненим військовослужбовцям та членам сімей учасників АТО вже виплачено грошову допомогу на загальну суму близько 6 млн. грн.

Що ж до питання забезпечення житлом, то на його вирішення на Житомирську область виділено 30,800 млн грн. Так, станом на 1 жовтня придбано 27 квартир для сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в АТО та інвалідів ІІ групи з числа учасників АТО і укладено 5 договорів куплі – продажу квартир на загальну суму 2,6 млн. грн. Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, наша область займає перше місце в Україні по кількості придбаних квартир для учасників АТО та їх сімей.

Ярослав Лагута, заступник голови облдержадміністрації: “По коштам загалом. Кошти, відповідні 30,800 млн. грн., надходять частинами протягом 6-ти місяців. Тобто, по 5 млн. грн. щомісяця. І зараз, вже надійшло 15, 402, 843 млн. грн. Використано на закупівлю вказаних квартир – 13, 923 млн. грн. Залишок – 1,5 млн. Підкреслюю, що на сьогодні, Житомирська область посідає перше місце в Україні за кількістю придбаних квартир.”

З метою соціального супроводу демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО і родин загиблих військовослужбовців – учасників АТО в області складено 3408   «соціальних паспортів» , в т.ч. 3209 «соціальних паспортів» на демобілізованих осіб та 271 «соціальний паспорт» на членів сімей загиблих військовослужбовців. Це дозволяє оперативно виявляти нагальні потреби зазначених категорій громадян та вживати заходи щодо їх вирішення у відповідності до чинного законодавства.

Та найгострішим питанням все ж залишається отримання статусу учасника АТО.

Микола Залеський , обласний військовий комісар: “Це питання відпрацьовується. Вважаю, що є у цьому питанні деякі проблемні питання щодо оформлення документів. Тому що військовослужбовці, які демобілізувались прибувають не з повним пакетом документів, які необхідні. І це залежить не тільки від військових комісаріатів області, але й від військової частини. Було декілька нарікань, що повільно, немає довідок… Але ми намагаємося у цьому питанні проводити навчання з особовим складом військового комісаріату, працівниками. Зараз проводяться такі занняття. Усі недоліки будемо усовувати. На жаль, вони є.”

Питання забезпечення соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей перебуває на постійному контролі в обласній державній адміністрації.

Джерело: 1.zt.ua