Ловись, рибко! Маленькі секрети риболовлі

18 Жовтня 2015 16:35
kreschatic.kiev.ua

kreschatic.kiev.ua

Незважаючи на всі хитрощі і численні спроби, не клює. Але ви точно знаєте, що в цьому місці є риба. У вас правильна приманка і вірна тактика. А результату – немає. Що робити? Здаватися або згадати старовинні секрети риболовлі?

Риба не дура
Найголовніше: не турбуйтеся. Харчові пристрасті риби можуть змінюватися з дня на день і навіть від години до години. Іноді вона сама застрибує в човен, а іноді буває, що не лізе на гачок годинами. Змінилося тиск? Напрямок вітру? Або просто риба закінчила прийом їжі?

Навіть якщо риба не харчується активно, все одно знайдуться особи, які продовжують годуватися. В принципі, зрозуміло: хтось не наївся разом з усіма. І якщо ви шукайте, то напевно знайдете пару голодних риб. Коротше кажучи, якщо не клює, не можна здаватися. Замість цього почніть експериментувати з приманками, методами і вибором місця. Змінюючи тактику, ви знайдете потрібну комбінацію. А ми спробуємо вам допомогти.

Світ риб дуже мінливий. Погода, стан води, кормова база змінюються постійно, і внаслідок цих змін змінюється рівень активності риби. Саме тому знання рибалки повинні бути досить різнобічними. Він повинен проаналізувати всі умови, щоб визначити, де знаходиться риба і на що вона буде клювати.

Секрети риболовлі. Зміни в погоді

Риба дуже чутлива до змін погоди, наприклад, до настання холодного фронту, зміни атмосферного тиску, зміні вітру та іншим явищам. Всі ці зміни ви повинні відчувати, інакше не бачити вам величезного улову. Розумні рибалки будуть користуватися перевагами гарної погоди і витягнуть з них всю необхідну користь, а в погану погоду навчатимуться ловити.

Секрети риболовлі: Температура повітря


Чим тепліше повітря, тим тепліше вода, і навпаки. Риба холоднокровних, тому її активність безпосередньо залежить від температури води. У теплій воді вона перетравлює їжу швидше і годується активніше. Одне “але” – якщо температура дуже висока, риба знаходиться в напівактивному стані. Тому рибалка краще в теплі місяці, ніж в холодні.

Секрети риболовлі: Стан неба
У хмарну погоду риба зазвичай знаходиться на мілинах, над водною рослинністю. А в сонячний день опускається глибше, йде в тінь, ховається у водоростях. Вкрай рідко вона залишається на мілинах або у відкритій воді в безхмарний сонячний день.

Секрети риболовлі: Опади
Рибалки зі стажем знають, що риба краще клює під час дощу. І це не випадково: у воду змивається різна їжа, яка приваблює рибу, вода стає каламутною через незмивною з берегів бруду, температура води знижується, у воду потрапляє більше кисню. Все це активізує рибу і пробуджує її апетит.

Секрети риболовлі: Вітер
Вітер створює хвилі, які штовхають кормову рибу в області, де харчується хижак. Ці ж хвилі змивають у воду бруд і мул з берегової лінії, вимиваючи з дна рачків, комах та інші риб’ячі ласощів. Вітер створює брижі на поверхні води, перешкоджаючи проникненню прямих сонячних променів, а також у вітряну погоду з хвилями вода краще насичена киснем через перемішування водних шарів. Все це разом позитивно впливає на клювання.

Секрети риболовлі: Зміна атмосферного тиску
Якщо тиск знижується, тримається стабільно високим протягом декількох днів, риба більш активна. Невелике збільшення активності спостерігається при різкому підйомі тиску. Одне з кращих часів для риболовлі – це початок шторму або холодного атмосферного фронту. Стовпчик барометра падає прямо на очах – риба відчуває це і відправляється на “гулянку”. Після того як холодний фронт проходить і тиск починає підвищуватися, її активність знижується.

Джерело: Хрещатик