В Житомирській області кілька сіл та десятки вулиць отримали нові назви

27 Жовтня 2015 09:34
1.zt.ua

1.zt.ua

Процес декомунізації на Житомирщині продовжується.

За інформацією Радомишльської РДА, Ленінською с/р Радомишльського району прийнято рішення сесії про перейменування с. Леніно на с. Ставки.

У селах Криве та Рудка Кривенської с/р Попільнянського району перейменовано вулиці: Леніна на Центральна, Мануїльського на Малярівка, Дундича на Миру, Радянська на Квітнева, Червоноармійська на Вишнева, Будьоного на Сонячна.

У смт Попільня перейменовано: вулицю та провулок 1 Травня на вул. Героя України Віталія Шайдюка, провулок Медиків на Героя України Ігоря Юрченка. В смт Корнин демонтовано пам’ятник Леніна та встановлено погруддя Т. Г. Шевченку. В с. Лучин вулиця Червоноармійська перейменована на Залісся, Ватутіна на Лесі Українки, Кірова на Миру, вул. Радянська на вул. Загребелля, Чапаєва на Дачна, Жовтнева перейменована на вул. Володимира Бондарчука, Калініна на Дружби, провулок Щорса на Василя Луценка. В с. Ходорків – Леніна на Слобода. В с. Парипси – вулицю і провулок Леніна на Миру.

Рішенням 35 сесії Ігнатпільської сільської ради площу Леніна у с. Ігнатпіль перейменовано на площу О. Василенко.

Черняхівською РДА ведуться підготовчі роботи по демонтажу трьох пам’яток, що підпадають під дію Закону – пам’ятник на честь 50-річчя Жовтневої революції (с. Горбулів та с. Осники), пам’ятник «Ксаверівським комунарам» (с. Ксаверівка).

Станом на 15.10.2015 року у Чуднівському районі перейменовано 7 вулиць, провулків у 5 населених пунктах.

За інформацією Любарської РДА, під час громадських слухань та на сесії Гізівщинської с/р село Ленінське вирішено перейменувати на с. Квітневе.

Станом на 31.08.2015 року пам’ятники Леніну демонтовані у 4 селах Бердичівського району, у 2 селах відбулося перейменування вулиці Леніна – на вул. Центральну (с. Садки) та вул. ім. Олександра Сокорчука (с. Старий Солотвин), розпочато процес перейменування сіл Бердичівського району (із с. Червона зірка – на с. Лісове та із с. Радянське – на с. Романівка).

У м. Баранівці перейменовано вул. Леніна на вул. Соборна, а також ще 38 вулиць та провулків міста. У Баранівському районі перейменовано 5 вулиць і 6 провулків.

У Володарсько-Волинському районі перейменовано 8 об’єктів топоніміки у 8 населених пунктах, у 10 населених пунктах питання щодо перейменування буде винесено на розгляд чергової сесії.

Джерело: 1.zt.ua