У Житомирській області “лютує” грип

29 Жовтня 2015 10:32
1.zt.ua

1.zt.ua

У Житомирській області відмічається сезонний підйом захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції.

Про це повідомляє головне управління Держсанепідслужби Житомирської області.

«З початку жовтня (40-43 тижні) перевищення епідемічних порогів не зареєстровано. Показники захворюваності на 30-37% нижчі за показник епідемічного порогу. За останній тиждень  в області зареєстровано 5079 хворих (минулого тижня їх було 4362, різниця 717 чоловік – ред.,), з них 3555 дітей. Госпіталізовано 212 хворих», – йдеться у повідомленні.

У переважній більшості захворювання були викликані вірусом парагрипу та аденовірусами. В цілому епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ в Житомирській області відповідає середньорічному рівню для відповідної пори року, – зазначають у СЕС.

«З 40 тижня року, тобто, з початку жовтня, санепідслужба області проводить щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. З метою своєчасного вжиття обмежувальних заходів ( призупинення навчання в загальноосвітніх закладах) проводиться контроль за станом захворюваності в порівнянні з епідемічними порогами захворюваності», – інформують у санепідслужбі.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області минулого тижня 75,7% хворих на грип та застуду становили діти до 17 років.

Джерело: zhitomir.info