Сертифікацію лісів на Житомирщині проведуть іноземні аудитори

30 Жовтня 2015 07:23
1.zt.ua

1.zt.ua

Впродовж наступного року всі лісогосподарські підприємства, що входять до сфери управління Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, пройдуть сертифікацію.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

Сертифікат засвідчуватиме, що господарювання в лісгоспі ведеться у відповідності до екологічних, економічних та соціальних вимог, які діють у всьому цивілізованому світі. Іншими словами, лісогосподарське підприємство ні в якому разі не зможе вирубувати лісу більше, ніж це дозволяють норми, за якими не порушуватиметься екологічний баланс в екосистемі.

«Таким чином лісівники мають намір не лише відповісти на всі звинувачення громадськості стосовно неконтрольованого вирубування лісів, а й підвищити загальний рівень довіри з боку суспільства до політики та практики лісового господарювання. Адже контролюватимуть невиснажливість лісокористування міжнародні аудиторські компанії, визнані у розвинених країнах світу.

Окрім того, аудитори пильно стежитимуть за тим, чи виконуються всі заходи щодо охорони довкілля та збереження біорізноманіття в регіоні, чи враховуються інтереси працівників лісогосподарських підприємств та місцевого населення в процесі користування лісовими ресурсами.

Варто додати, що на сьогодні в Україні сертифіковано лише 27% лісового фонду. На Житомирщині сертифікат мають три державних лісогосподарських підприємства: Житомирське, Новоград-Волинське та Радомишльське. Решта лісгоспів планують отримати його в наступному році.

Джерело: 1.zt.ua