Житомиряни можуть отримати свідоцтво про народження дитини у пологовому будинку

8 листопадаа 2015 10:58

44

6 листопада, в обласному перинатальному центрі показали в дії новий сервіс реєстрації новонароджених.

Про це інформує прес-служба ОДА.

Відтепер працівники Житомирського міського управління юстиції приймають документи, необхідні для проведення державної реєстрації народження дитини, та видають свідоцтво про народження безпосередньо у Житомирському обласному перинатальному центрі (м. Житомир, вул. Сабурова, 2).

Сьогодні батьки двох немовлят змогли випробувати на собі це інноваційне впровадження та отримали свідоцтва про народження ще до виписки з пологового будинку.

«З початком дії нового сервісу батьки можуть подати документи через інтернет та отримати свідоцтво про народження дитини одразу у пологовому будинку. Це економить час батьків, даючи їм змогу більше уваги приділити своїй дитині. Таке нововведення є лише початком реформування адміністративної сфери, надалі будуть створюватися нові сервіси, які полегшать життя нашим громадянам», – розповів Олег Горай. Крім того, начальник управління юстиції Житомирщини наголосив, що цей пілотний проект розвиватиметься, та з часом у всіх пологових будинках міста і області  можна буде скористатися такою послугою.

Незважаючи на введення нової послуги, громадяни також мають право на подання заяви про державну реєстрацію народження протягом місяця з дня народження дитини до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та отримати свідоцтво у цих установах.

Джерело: 1.zt.ua