На Житомирщині знову горять торфовища

9 листопадаа 2015 09:43
zt-news.org.ua

zt-news.org.ua

Цього разу загоряння виникло в Черняхівському районі. Розповідає фахівець прес-служби Управління ДСНС у Житомирській області Павло Франчук: “Учора в селі Городище Черняхівського району на землях запасу Городищинської селищної ради виникло загоряння торфу на площі 2 га. Вогнеборцями впродовж доби ліквідовано загоряння на площі 1 га. Гасіння продовжується.
В с. Броники Нов.-Волинського району виникла пожежа в недіючій цегляній будівлі фельшердсько-акушерського функту. Там вогнем знищено електролічильник та пошкоджено стіну. Трохи згодом в самому Новоград-Волинському горіла дерев’яна літня кухня. Внаслідок чого полум’я знищило дах, п’ять квадратних метрів перекриття та домашнє майно. Пожежу ліквідовано силами двох відділень надзвичайників. Дерев’яний житловий будинок загорівся в с. Глибочок Баранівського району. Господарі помешкання своєчасно помітили займання та зателефонували до служби порятунку “101”. По прибуттю чергового караулу рятувальників до місця виклику, в оселі спостерігалось незначне задимлення. Загоряння вдалося швидко ліквідувати. Полум’я знищило лише холодильник”.

Рятувальники інформують, що внаслідок пожеж загиблих та травмованих не виявлено. Причини виникнення вогню наразі встановлюють фахівці.

Всього впродовж 5 листопада в Житомирській області оперативно-рятувальними підрозділами зареєстровано сім повідомлень про надзвичайні події чи загрозу їх виникнення. Серед них п’ять пожеж та один випадок виявлення вибухонебезпечних предметів.