Микола Томенко наполягає на державному контролі виконання чинного «лісового» Закону

21 листопадаа 2015 09:01
sakhalin.info

sakhalin.info

Голова Комітету ВР з питань екологічної політики Микола Томенко звернувся до Голови Державної фіскальної служби Романа Насірова з черговою вимогою проконтролювати виконання чинного Закону України щодо заборони експорту лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді.

Микола Томенко повідомив, що до нього як народного депутата України звертаються мешканці відповідних областей, підприємці та представники ЗМІ зі скаргами на масове вивезення з території України лісу (твердих порід), незважаючи на те, що з 1 листопада цього року вже діє норма згаданого Закону щодо мораторію на вивезення за кордон України необробленої деревини усіх порід, окрім сосни.

Зокрема, останні звернення стосуються експорту з Білгород-Дністровського морського порту порід дуба під прикриттям «технічної деревини» до Туреччини.

У зв’язку з цим Микола Томенко просить керівника ДФС проконтролювати виконання Закону України про мораторій на експорт лісу-кругляку та перевірити факти можливого порушення норм цього Закону.

Також Голова парламентського Комітету звернувся до Голови Одеської облдержадміністрації М. Саакашвілі з проханням посприяти у боротьбі з порушеннями чинного законодавства України, які фіксують у портах Одеської області.