Сформувати новий уряд і зберегти коаліцію можна шляхом «кадрової рокіровки»

24 листопадаа 2015 15:16

3

Народний депутат України Микола Томенко під час інтерв’ю агентству «АСН» сказав про те, що, в принципі, існує еволюційний варіант виходу із ситуації, що склалася з небажанням Арсенія Яценюка йти у відставку.

«Маю на увазі наявність абсолютно непопулярного прем’єр-міністра на чолі непопулярного уряду при бажанні уникнути дострокових парламентських виборів», – уточнив М. Томенко.

На його думку, в такому випадку можливий варіант – провести «кадрову рокіровку» на керівних державних посадах. «Скажімо, коли «Народний фронт» отримує право на призначення спікера парламенту, а прем’єр висувається Блоком Петра Порошенка,» – запропонував депутат.

На переконання Миколи Томенка, це було би логічно. «Адже при призначенні А. Яценюка прем’єр-міністром у листопаді 2014 р. ми керувалися європейським принципом: хто зайняв перше місце на виборах, той і прем’єр. Але ж подивимося на ситуацію зараз: у «Народного фронту» лише 1-2% підтримки суспільства. Тому сьогодні вже про «всенародного» прем’єра у випадку з А. Яценюком говорити не можна», – вважає М. Томенко.

«Тому – або революційні зміни шляхом дострокових виборів і нової коаліції, або еволюційні – шляхом «кадрової рокіровки» високопосадовців при збереженні нинішньої коаліції», – вважає народний депутат.