Названі найпопулярніші професії в Україні

1 Грудня 2015 12:29
1.zt.ua

1.zt.ua

Число громадян, які шукають роботу, з кожним днем збільшується.

3441_25502.jpg (35.53 Kb)

В період з червня по жовтень поточного року українці розмістили на 44 відсотки більше резюме, чим за такий же період в 2014 році. Максимальна кількість оголошень в розділ «Робота» було подано у вересні, і експерти пов’язують це з початком навчання студентів, які шукають підробіток.

Компанії Запоріжжя, Львова, Одеси, Харкова та Дніпропетровська найбільше потребують продавців і водіїв, і ці професії стають найбільш затребуваними в Україні. При цьому роботодавці пропонують мізерну зарплату: у більшості компаній готові платити всього 2-3 тисячі гривень, тому вакансії довгий час залишаються вільними. Звільнилося багато вакансій ріелторів, і в деяких містах роботодавці готові платити і 12, і 15 тисяч гривень. Стали популярними «закордонні» вакансії. Українцям пропонують поїхати в Польщу та інші країни, щоб попрацювати домробітницями, будівельниками чи далекобійниками. Розмір зарплати сильно коливається: в центрах зайнятості стверджують, що все залежить від компанії, стажу роботи, професії і досвіду.

Наприклад, моряки в Одесі за один рейс можуть отримати близько семи тисяч доларів, а будівельники, які вирушили на заробітки до Польщі, отримають не більше двох тисяч. Експерти стверджують, що найбільший ринок відкритих вакансій спостерігається в Одесі. У цьому місті відчувається брак зварників, адміністраторів, офіціантів і медсестер.

Джерело: businessua.com