Чому ми виглядаємо втомлено – основні 5 причин

5 Грудня 2015 11:23
“У тебе втомлений вигляд”, – ця фраза засмучує ще більше, коли насправді ти не відчуваєш ніякої втоми. Виявляється, набряки й темні кола навколо очей, тьмяний колір обличчя можуть з’являтися і з інших причин.

Чи в правильній позі ви спите? Що їсте та п’єте? Від цього буде залежати, чи сподобається вам те, що ви побачите вранці у дзеркалі.

Про це пише сайт Healthypanda.

Коли ви спите на животі, рідина з кровотоку накопичується в м’яких тканинах, зокрема обличчя. Тоненька шкіра навколо очей через це натягується, утворюються мішки, які додають віку та втомленого вигляду. Тож краше спати на спині, а під голову класти принаймні одну подушку.

Темні кола навколо очей можуть виникати через алергію. При запаленні притік крові до очей збільшується, і пігменти, які вона несе з собою, спричиняють зміну кольору.

Сухе повітря в приміщенні, особливо у тій кімнаті, де ви спите, теж не до вподоби очам. Через сухість червони судини в оці збільшуються, стають більш видимими. Корисний девайс для спальні – це зволожувач повітря.

Продукти, які пройшли технологічну обробку, дуже шкідливі для шкіри. Вони послаблюють імунну систему, спричиняють запалення та призводять до розщеплення колагену, а це, в свою чергу, до появи зморщок. Старайтеся не їсти і не пити нічого, де на етикетці вказано “біле борошно”, “високий вміст фруктози” або “гідрогенізовані жири”.

Кофеїн зневоднює, і він цього шкіра стає суха, з більш вираженими зморшками. А ще він “убиває” антиоксиданти, які захищають у ній еластин – звідси, знов-таки, зморшки. Намагайтеся не пити більше, ніж три філіжанки кави на день. А краще замінити її зеленим чаєм, де менше кофеїну, зате багато потужних антиоксидантів.