Першим кроком до контрактної армії повинні стати зарплати військовим, не менші, як у поліцейських

7 Грудня 2015 10:05

1

Про це сказав сьогодні народний депутат України Микола Томенко в м. Умань, що на Черкащині, під час заходів з нагоди Дня Збройних сил України та відправляючи разом із керівництвом міста автобус з волонтерською допомогою в зону АТО.

На думку М. Томенка, сьогодні важливо змінити стратегію підтримки Збройних сил України з розмов про збільшення видатків загалом на оборону в бік збільшення підтримки конкретного солдата, офіцера та їхніх родин. «Оскільки загальна риторика влади призвела лише до того, що ми зараз переважно покладаємось на волонтерів і все більше виникає питань про ефективність використання коштів, виділених на оборону країни, тому в бюджетній дискусії треба говорити не просто про збільшення видатків на оборону, а про конкретні, захищені і контрольовані видатки на людей, на яких тримаються Збройні сили України», – зазначив народний депутат.

Він висловив переконання, що виборчі розмови про контрактну армію треба нарешті підкріпити конкретними рішеннями. «Зокрема, першим кроком до формування контрактної армії має бути збільшення оплати контрактників бодай на рівні нинішніх поліцейських, тобто – 8-10 тисяч гривень. І надалі необхідна зміна законодавства та поетапний перехід на справжню професійну і контрактну армію», – вважає Микола Томенко.

Це, на його думку, буде найкращим подарунком українській армії та основою серйозних Збройних сил України.