Праця Діда Мороза теж оподатковується – ГУ ДФС у Жимирській області

24 Грудня 2015 13:35
1.zt.ua

1.zt.ua

ГУ ДФС у Житомирській області звертається до підприємців, які здійснюють організацію новорічно-різдвяних свят: не забудьте законодавчо оформити трудові стосунки із тимчасовими працівниками, які задіяні у святкових заходах.

Це ж стосується і самозайнятих громадян, які беруть участь у святкуваннях Нового року та Різдва, розважаючи дітей та дорослих під час новорічних корпоративів.

“Звертаємо увагу, що при отриманні громадянами доходів від надання послуг у сфері розваг (участь у новорічних привітаннях на замовлення, святкових виставах, балах, маскарадах, корпоративах у ролі Діда Мороза, Снігуроньки та інших казкових персонажів) необхідно сплачувати податок на доходи фізичних осіб у розмірі 15 %.

Наголошуємо, що при наявності інформації про порушення податкового та трудового законодавства у цій сфері громадяни можуть звертатися до органів ДФС або на гарячу телефонну лінію «Пульс». У залежності від обставин, Дідам Морозам «нелегалам» доведеться або подати декларацію та сплатити податок, або  зареєструватися підприємцем, або ж змусити свого роботодавця працевлаштувати офіційно з подальшою сплатою належного податку”, – йдеться у зверненні.

Джерело: 1.zt.ua