В Житомирі організували свято для дітей, які живуть з ВІЛ

30 Грудня 2015 17:21
1.zt.ua

1.zt.ua

Новорічні ранки для цієї категорії юних полісян вже стали традиційними – організатори збирають їх разом біля новорічної ялинки вже три роки поспіль, повідомляє Житомирська хвиля.

На сьогодні в області з цим діагнозом проживають 55 дітей віком від народження і до 18 років. І кожен з них до новорічних свят отримає подарунок своєї мрії. Адже акція проходить під гаслом “Мрія дитини”, і кожну мрію організатори акції намагаються здійснити за допомогою спонсорів та благодійників. Так серед подарунків за ці роки були й комп’ютери, телефони, ролики, великі ляльки, різні іграшки та солодощі.

Цього року дітей запросили на два різних новорічних ранки – малечу – на зустріч із Дідом Морозом та Снігуркою, а дітей середнього та старшого шкільного віку – до одного із кафе Житомира, де їм підготували окрему розважальну програму.

“Для підлітків ми організували захід за межами Центру, тому що вони вже, напевно, на рівні свого усвідомлення сприймають Центр більше як лікарню. Адаптуватися дітям, у яких є такий діагноз, починаючи від народження не так-то й складно, адже все залежить від їхніх батьків. А ось коли дитина дорослішає, коли у неї з’являється усвідомлення того, що вона має, напевно, якусь хворобу, тому що їх доводиться постійно лікуватися, дуже важлива увага до неї, надання їй можливості відчути себе улюбленою. І ось такі хвилинки щастя ми намагаємося їм подарувати, проводячи такі новорічні ранки”, – зазначила психолог обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Вікторія Сенкевич.

Діти, маючи такий діагноз та систематично приймаючи спеціальні препарати, ведуть повноцінне життя і нічим не відрізняються від своїх підлітків, наголошує головний лікар Центру профілактики та боротьби зі СНІДом Юрій Галінський.

Організацією свята для дітей, які живуть з ВІЛ, займається обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом разом з партнерами, обласним відділенням Всеукраїнської мережі людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, та благодійною організацією АСЕТ.

Джерело: 1.zt.ua