Студенти ЖДУ ім.І.Франка повернулися з навчання у Польщі

31 Січня 2016 19:57
1.zt.ua

1.zt.ua

Днями повернулися з семестрового навчання у Польщі 15 студентів Інституту філології та журналістики, фізико-математичного факультету, Інституту іноземної філології та Інституту педагогіки Житомирського державного університету імені Івана Франка. Студенти з жовтня 2015 року по січень 2016 року навчалися у Поморській академії польського міста Слупська.

Договір про співпрацю між ВНЗ, який надає можливість студентам ЖДУ імені Івана Франка безкоштовно навчатися протягом одного семестру в Поморській академії, діє з весни минулого року. Витрати за навчання і проживання бере на себе польська сторона.

Поморська академія у Слупську – сучасний державний європейський університет з досвідченим науково-педагогічним колективом. Там функціонують три відділи: математики та природознавства, філології та історії, педагогіки і філософії. Студентам пропонують навчання за 22 спеціальностями і 100 спеціалізаціями. Академія має навчальне видавництво, архів, бібліотеку, спортивно-реабілітаційний центр, центр інформатики та центр практичного навчання іноземних мов.

Для франківців навчальний семестр у Польщі тривав чотири місяці. Навчання здійснювалося польською мовою, але це не спричиняло незручностей для франківців. Адже влітку в рідному університеті для них  проводили інтенсивний курс польської мови. Перед від’їздом студенти зобов’язалися успішно дистанційно навчатись у ЖДУ і засвоїти предмети у польському виші, – що відповідає умовам угоди між університетами. І варто зауважити, що з завданнями франківці чудово впорались – успішно склали сесію і в ЖДУ імені Івана Франка, і в Поморській академії (Польща).

Джерело: 1.zt.ua