Як економити на митті волосся за допомогою “бабусиних рецептів”

13 Лютого 2016 11:34
celebrity.lviv.ua

celebrity.lviv.ua

Тотальне здорожчання продуктів, побутової хімії, ліків змушує багатьох українців вдаватися до справжніх чудес винахідливості і ощадливості. У пригоді стануть і «бабусині рецепти» краси, тим більше, що народні рецепти не лише дешеві, а й корисні.  Зокрема, доброю альтернативою шампуню може стати простий, безпечний і перевірений століттями спосіб догляду – миття волосся розчином соди, пише  Країна здоров‘я.

За рахунок м’якої лужної дії сода добре очищає шкіру і волосся від хімічних забруднень, пилу, надлишку жиру і кислот.

Рекомендації щодо застосування соди для волосся:
1. Кількість соди для всіх індивідуальна, стандартна схема – ст. ложка в склянці теплої води.

2. Наносити слід легкими масажними рухами на вологе коріння.

3. Після закінчення процедури, після ретельного змивання соди проточною водою, слід обполоснути волосся водяним розчином оцту, або лимонного соку – це відновить необхідний рН шкіри, додасть волоссю блиск і шовковистість.

4. Слід з обережністю використовувати даний спосіб при сухій і чутливій шкірі голови – сода підсушує. В даному випадку, після миття волосся, можна використовувати натуральну медову маску.

5. При пофарбованому волоссі сода з легкістю видаляє фарбувальні пігменти, а при використанні її разом з лимоном і медом, можна самостійно освітлити волосся безпечним способом за кілька процедур.

При регулярному застосуванні содового розчину в якості домашнього шампуню, регулюється вироблення шкірного жиру, і поступово необхідність у частому митті волосся зникає, шкіра починає «дихати», волосся отримує натуральний блиск, об’єм і силу.

Джерело: Хрещатик