10 продуктів для зміцнення волосся

16 Лютого 2016 10:53
celebrity.lviv.ua

celebrity.lviv.ua

Зелені овочі

Броколі, шпинат, листовий буряк, укроп, петрушка. Вони багаті на вітаміни А і С, що сприяють виділенню шкірою голови достатньої кількості шкіряного сала, яке є натуральним кондиціонером. Насичують залізом та кальцієм.

Горіхи

Горіхи потрібно їсти щодня, якщо ви бажаєте, щоб ваше волосся було здоровим та сильним. Грецькі горіхи містять альфалінелонову кислоту омега-3, яка покращує стан волосся. Бразильський горіх – один з найкращих джерел селена, забезпечує міцність волосся та здоров’я шкіри голови. Через дефіцит цинку випадає волосся. А достатня його кількість у горішках кешью, пекан та мигдалі.

Бобові

Квасоля, сочевиця, боби. Вони багаті на залізо, цинк, біотин і, звісно ж, чудове джерело білка, такого необхідного для росту волосся.

Морква

Для здоров’я шкіри голови та гарного зору вживайте моркву, яка багата на вітамін А.

Лосось та інша жирна риба

Лосось насичений поліненасиченими жирними кислотами омега-3, що необхідні для здоров’я шкіри голови. Їх недостатня кількість призводить до сухості шкіри голови та знебарвлення волосся. Також лосось містить такі вітаміни, як В12, залізо, білок. Вони сприяють міцності та здоров’ю волосся.

Масло лляного насіння

На випадок, якщо ви вегетаріанець, вживайте рослинне джерело жирних кислот – 1-2 ст.л. лляного масла.

Яйця

Найкраще джерело білка. Також містить багато біотину та вітаміну В12, котрі знаходяться на перших позиціях у б’юті-індустрії. Тому не важливо, у якому вигляді ви будете вживати яйця (смажені, варені), але про щоденне їх вживання не забувайте.

Молочні продукти

Містять необхідні мінерали та кальцій, необхідний для росту та міцного волосся. Сировотка та казеїн, що містяться в молочних продуктах – джерело білка. Склянка нежирного йогурту або кефіру (дата виготовлення якого не перевищує 3 доби, оскільки на 4 добу необхідні мікроби в ньому відмирають) перед сном, і не лише ваше волосся скаже вам дякую, але й шлунок. Ви, таким чином, нормалізуєте роботу усього організму.

М’ясо птиці

Курка та індичка – гарне джерело білка для росту та зміцнення волосся. Це джерело заліза, що добре засвоюється організмом. Телятина та молода баранина також містять достатню кількість цинку, а тому роблять волосся міцнішим, живлячи шкіру голови.

Цільне зерно

Цільнозерновий хліб насичений вітамінами та мінералами, цинком, залізом та вітамінами групи В. Не відмовляйте собі у кашах. Обирайте хліб сірий, з висівками, насінням.

Джерело: UA Modna