Дострокові вибори в Україні можливі лише після президентських виборів у США

22 Лютого 2016 11:03
112.ua

112.ua

Коментуючи журналістам в кулуарах Верховної Ради можливість проведення дострокових парламентських виборів, народний депутат Микола Томенко заявив, що він бачить, як мінімум, дві причини того, що влітку-восени 2016-го вони не відбудуться.

За його словами, перша причина – внутрішньополітична: фанатичне бажання уряду Яценюка, нинішнього керівництва Верховної Ради та держави загалом і далі керувати Україною.

Друга причина – зовнішньополітичний фактор. «Відкрию вам «страшну» таємницю: Україна сьогодні перебуває в системі американського впливу, а тому позиція західного світу загалом і США зокрема полягає в тому, що до проведення 58-х виборів президента США, які відбудуться 8 листопада 2016 року, будь-які вибори в Україні є недоречними», – зазначив політик.

«Отож, сума небажання українського правлячого політичного класу та позиції Сполучених Штатів Америки спонукає мене зробити прогноз того, що, як мінімум, влітку-восени 2016 року, дострокових виборів в Україні не відбудеться», – зазначив Микола Томенко.

На його думку, найближчим реальним терміном їх проведення можна називати весну 2017 року.