Як на Житомирщині буде працювати нова поліція. Інфографіка

8 Березня 2016 13:36

16

Вже в середині березня 2016 року 240 нових поліцейських складуть присягу та приступлять до виконання нових обов’язків. Але чим відрізнятиметься нова поліція від старої міліції та які матиме повноваження, ми розповімо в цій статті. Структура нової поліції Вертикаль нової поліції складається з міністра, заступника міністра, департаменту поліції та поліції у містах.

Міністр внутрішніх справ не впливає на роботу служби, вона підпорядковується лише власному керівництву у містах. Але міністр, все таки, призначає керівника поліції. Поки що ж створили лише патрульну службу. Патрульні поліцейські після спеціального навчання першими приїжджатимуть на виклики, реагуватимуть на скарги та порушення правопорядку. Полісмени розбиратимуться з хуліганами, матимуть право затримати й запросити у відділення для проведення опитування, але не допиту. Патрульні можуть оштрафувати водія, який порушує ПДР, перевірити документи в підозрілих осіб, конфіскувати підозрілу річ.

Проте умови вилучення та список речей наразі в законі не уточнюють. Викликати патрульного нової поліції можна так само, як і звичайного міліціонера. Оснащення та повноваження патрульних Автомобілі патрулів будуть укомплектовані сучасними засобами зв’язку, підключеними до електронних баз. Кожен патрульний матиме нагрудну камеру та планшет. Увесь процес перевірки та оформлення протоколів має займати не більше п’яти хвилин. Сам порушник отримуватиме електронний протокол та квитанцію. У новій поліції особовий склад може висловлювати свої думки щодо вдосконалення органу, пропонувати, змінювати, впливати. Зарплата, як мотивація Оплата праці поліцейських становитиме близько 8–10 тисяч. Зміни будуть впроваджені у матеріально-технічне забезпечення. До того ж, застосовуватимуться чинники нематеріальної мотивації, наприклад, репутаційні. Оновлення кадрів у новій поліції – одна з основних цілей Щоб змінити систему, процес добору, просування по службі, звільнення, усе повинно бути максимально відкритим для громадськості. Також усі працівники міліції з інших підрозділів проходитимуть переатестацію особового складу. Той, хто пройде її успішно, продовжить службу в новій поліції.
15

Джерело: zt.20minut.ua