Житомиряни здобули медалі на Чемпіонаті України зі спортивної ходьби

9 Березня 2016 14:04

17

Більше 20 спортсменів представляли Житомирщину на зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби, який 6 березня відбувся в Івано-Франківську. Найкращі ж результати показали Дар’я Хусаінова (КМС, Бр. Чернова А.І., СДЮСШОР) та Володимир Мицик (I, Чернов А.І., Чернов В.І., СДЮСШОР), які здобули бронзові нагороди у спортивній ходьбі на 10 км. серед юніорок і юніорів відповідно. У підсумку збірна Житомирщини на цих змаганнях посіла 4 загальнокомандне місце. Зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби став вирішальним етапом відбору на командний чемпіонат світу, який 7-8 травня прийматиме Рим.

А там вже, у свою чергу, відбуватиметься відбір українських скороходів на Олімпійські ігри-2016. Також в Івано-Франківську учасники чемпіонату мали можливість виконати олімпійський норматив IAAF на дистанції 20 км (він у чоловіків складає 1:24.00, у жінок – 1:36.00), оскільки ця траса була сертифікована міжнародною федерацією, а також на чемпіонаті України були присутні три судді міжнародної комісії спортивної ходьби – з Ірландії, Греції та Швейцарії. Відразу зазначимо, що по нормативу на Ріо в Івано-Франківську вдалося пройти виключно тим атлетам, яким він раніш вже підкорився. У чоловіків «двадцятку» виграв Руслан Дмитренко з Донеччини (1:21.31), далі на п’єдесталі розташувалися Назар Коваленко з Білої Церкви та волинянин Іван Лосєв. У жінок найсильнішою стала Надія Боровська з Волині (1:31.34), компанію їй на п’єдесталі склали сумчанка Інна Кашина та Олена Шумкіна (Волинська область). –

Перш за все нагадаю, що у Римі на командному чемпіонаті світу у дорослих дисциплінах ми маємо право виставити по 5 учасників, у юніорських – по 3. Ось за ці місця і була боротьба в Івано-Франківську.

Адже в Римі будуть також серед українців розіграні путівки в Ріо-2016 (по 3 на дистанціях 20 км у чоловіків та жінок, а також 50 км у чоловіків). Певно, завдяки цій інтризі нинішній чемпіонат України став чи найчисельнішим в історії – 162 учасники, найбільше за усіх делегували Волинська (30), Івано-Франківська (27), Житомирська та Київська області (по 22), – прокоментував змагання старший тренер збірної України з видів витривалості Юрій Андрущенко.