Як знайти роботу в кризу?

24 Березня 2016 09:57

84

На жаль, через нестабільну ситуацію в нашій країні, кризу, скорочення робочих місць та втрату роботи безліч громадян виявились у скрутному становищі. Брак роботи, інфляція, падіння національної валюти та збіднення торкнулось чи не кожної української сім’ї. Багато з нас задаються важливим та насущним питанням: як у цей нелегкий період втриматись на робочому місці або ж знайти більш прибуткову роботу. Сьогодні ми поговоримо про це та розповімо про ймовірні варіанти вирішення цієї проблеми.

вирішили змінити місце роботи

 

Якщо ж ви вирішили змінити місце роботи ,або ж вас звільнили/скоротили, не варто розгублюватись, сконцентруйтесь на пошуку нового місця та налаштуйте усі свої сили на цей процес. Якщо ви певні, що знайти роботу не так вже й важко – ви помиляєтесь. Сотні тисяч наших співвітчизників мріють знайти кращий варіант і, можливо, робoта вашої мрії для когось наразі стає реальністю.

Безліч українців у цей нелегкий період наважуються на заробітки закордоном. Висока платня та наявність робочих місць підкріплюють наміри громадян. Проте пам’ятайте про шахраїв, обирайте з особливою увагою та обережністю. До прикладу робота в Польщі – добрий шанс чесно заробити. Безліч різноманітних вакансій для різного віку та вмінь, як для жінок, так і для чоловіків. Такий широкий вибір варіантів точно допоможе вам знайти саме вашу майбутню вакансію.

Якщо ж все ж таки ви вирішили залишитись в Україні та продовжити пошуки – дамо вам кілька важливих порад:
Перш за все шукайте систематично, розгортання операції з пошуку раз на місяць – не ваш варіант. Візьміть собі за правило виділяти щодня (або кожні два дні) виділяти 15 хвилин свого часу на перегляд вакансій на сайтах в Інтернеті, відправку резюме, читання нових оголошень та газет, чим швидше ви побачите вакансію – тим більші ваші шанси її отримати.

Не чекайте, що вам пощастить відразу та не засмучуйтесь, якщо вас спіткала невдача, майте терпіння.

Приділіть трохи часу для складання ідеального резюме. Головне в цій справі: чіткість та лаконічність. Уникайте непотрібної інформації, позбавте роботодавця постійних кліше: «пунктуальний, відповідальний, готовий до співпраці», краще вкажіть якості, які важливі саме для вашої професії, ваші навики та вміння. Якщо ж ви все ж пишете в резюме про свої головні якості, то радимо вносити бодай одну «сумнівно негативну» якість. До прикладу «надмірно прискіпливий», адже така якість дуже згодиться для якісного виконання поставлених цілей, хоча й має негативний відтінок. Роботодавець точно зверне на це увагу.

А взагалі, головне – це бажання працювати та віра у те, що все вдасться.

Джерело: businessua.com