У Житомирі подорожчав проїзд у приміських автобусах

1 Квітня 2016 12:26
zhitomir.info

zhitomir.info

З 1 квітня проїзд в приміських автобусах, які відправляються з Житомира, подорожчав на 20%.

Про це Житомир.info розповів начальник управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк.

«З 1 квітня відбулись певні зміни в податковому кодексі. Частина приватних перевізників, ті що працювали до 1 квітня на спрощеній системі оподаткування, з 1 квітня перейшли на загальну систему, і вони стали автоматично платниками ПДВ, що і призвело до здорожчання вартості проїзду. Тому що в попередній вартості сума ПДВ не була врахована у вартість квитка. Це стосується тільки тих перевізників, які перейшли на загальну систему оподаткування. Проїзд подорожчав на 20%. Є відповідні листи від двох перевізників – це Савицький Аркадій Альфредович та ТОВ «САВ-ТРАНС», які надали нам інформацію про те, що вони з 1 квітня, відповідно до вимог чинного законодавства, переходять на загальну систему оподаткування і стають платниками ПДВ.  Я знайшов в засобах масової інформації, що з 1 квітня, в кого за 2015 рік сума валового доходу становила більше 2 мільйонів, вони автоматично переходять на загальну систему оподаткування», – зазначив Роман Крисюк.

Нагадаємо, в останній день 2014 року у Житомирі в міських маршрутках подорожчав проїзд.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2015 року перевізники знову просили збільшити тарифи на проїзд в маршрутках Житомира.

Джерело: zhitomir.info