“Листівки, янголи з бісеру та яйця з фетру”, – обереги для військових від житомирської дітвори

28 Квітня 2016 12:08
zhitomir.today

zhitomir.today

У Житомирі десятки дітей долучилися до мистецько-благодійної акції “Великодній дарунок”. Діти виготовляли різні поробки для військових. Таким чином вони робили обереги для них, щоб виявити свою любов та тепло, адже дитячі поробки передадуть захисникам на Схід.

“Сьогодні відбуваються різні майстер-класи для діток, щоб вони могли передати своє тепло, любов до наших захисників через свої поробки. Всі поробки, виготовлені дітьми, ми передамо військовослужбовцям на Схід як обереги для них. До акції вже долучилися близько 150 дітей”, – розповіла співорганізатор акції, голова житомирського відділу “Союз українок” Олена Власенко.

Діти власноруч виготовляли творчі вироби з бісеру, квілінгу, робили власні листівки та займались писанкарством.

“Ця акція приурочена до Великодня. Тут дітки виготовляли різнопланові творчі поробки із бісеру, квілінгу, великодні яєчка із фетру, листівки різні. Потім частину виробів ми передамо учасникам АТО, а іншу – дітям із сімей загиблих військових”, – співорганізатор акції, майстриня Віра Бочелюк.

Під час благодійної акції діти виготовляли янголів з бісеру, листівки, які розмальовували самостійно, святкові яйця з фетру та займалися писанкарством.

“Писанка – це дуже енергетичний подарунок. Тому, розписана з гарним настроєм та побажаннями, писанка має бути оберегом для військових. Ми водночас дітей навчаємо і старовинному ремеслу, і виготовляємо обереги для наших захисників. Ми розмальовуємо справжні курячі яйця, тільки видуті. Адже зварені яйця набувають кольору фарби, тому і їсти його не дуже хочеться, і псуються швидко”, – розповіла майстриня Марія Корзун.

Джерело: zhitomir.today