Для житомирян 10 порад як бути здоровим

4 Травня 2016 11:28
skillsacademy.com.ua

skillsacademy.com.ua

Усі ми хочемо бути здоровими, прожите довге, щасливе і насичене життя. На жаль далеко не кожна людина на схилі літ може саме так охарактеризувати своє минуле. У цьому матеріалі спробуємо розібратися з одним з головних аспектів щастя-здоров’я. На його стан впливає багато чинників, в тому числі і ті на які від нас не залежать. Це і екологія, місце проживання, генетика, стан медицини та ін. Але треба визнати що все-таки стан нашого здоров’я залежить в основному від нас. І ми при бажанні можемо, і повинні робити все щоби бути здоровими та щасливими. Отже, подивимося що ми можемо змінити.

Наявність цілі життя. Вважаю наявність цілі в житті найголовнішою умовою здоров’я, і не тільки психічного. Люди для яких життя має сенс і яких щось тримає у цьому житті менше хворіють, більш оптимістичні, довше живуть. Дослідники життя в’язнів нацистських концтаборів хотіли дослідити чому при однаково поганих умовах, одні в’язні гинули зразу ж, а інші виживали. Вчені дійшли висновку, що основною причиною яка дозволила в’язням вижити, була наявність у них мети, яку вони ще не досягли.

Оптимізм. Оптимізм конче потрібен для здоров’я психічного та фізичного. Оптимісти краще піклуються про себе та інших, легше переносять хвороби.

Більше сну. В часи коли ще не було електрики люди лягали із заходом сонця, а з його сходом вставали. Це дозволяло жити за законами природи, не порушувалися біоритми організму, краще висипатися. Із поширенням телебачення, інтернету, бурхливого міського життя ми стали менше спати. Вчені підрахували що середньостатистичний мешканець міста не досипає в середньому одні-дві години. Найгірше що людина вже не відчуває що недосипає, і каже що йому достатньо. Насправді, для здоров’я та відновлення організму потрібно спати 8-9 годин. Бажано на годинку лягати в день.

Більше води. Далеко не всі знають про цей важливий чинник здоров’я. Більше чути розмов про здорову їжу. Але ж ми на 70 відсотків складаємося із води! Вода допомагає виводити з тіла токсини та продукти обміну, допомагає зберегти молодість та свіжість організму, запобігає та лікує багато хвороб. Доросла людина повинна в середньому в день випивати 2-2.5 літри ЧИСТОЇ ВОДИ.

Потрібно займатися фізкультурою. Про це всі журнали пишуть, і доказувати нічого не потрібно. Для тих хто ще сумнівається зазначу що механізм який не працює – іржавіє. Пояснення типу ”я ж на роботі працюю” не підходить. Потрібні саме спеціальні та регулярні фізичні вправи.

Вживати більше овочів та фруктів і менше жирів. Наші предки вживали в основному здорову, природню їжу. Хоча вони і багато працювали фізично, гинули від хвороб та епідемій, та до старості зберігали фізичну силу та ясність розуму. Не забувайте кожного дня вживати свіжі овочі та фрукти. Обов’язково щодня їжте свіже яблуко, щоб бути здоровими.

Треба захищатися від стресу. Більшість людей проживає у мегаполісах, далеко від природи, і тому особливо потерпає від стресів. Але ж переживання негативно впливають на роботу внутрішніх органів, стан імунітету, психіку, зовнішній вигляд. Завжди потрібно зберігати стійкість духу і пам’ятати що “і це мине”. Бажано жити за містом. Ідеальний варіант це мати бізнес чи роботу у місті, а проживати за мегаполісом. Тоді є можливість бувати на свіжому повітрі, вирощувати без хімікатів овочі та фрукти, бути ближчим до природи. Настійливо раджу при можливості купити дім за містом, не пожалкуєте.

Слід навантажувати мозок вправами. Мозок, як і м’язи без роботи іржавіє. Через це на старість маємо цілий букет хвороб, одна втрата пам’яті чого варта. Потрібно на дозвіллі читати книги, грати в інтелектуальні ігри. До цього фактору можна віднести бажання аналізувати ситуацію, на все мати свою думку а не плисти за течією.

Не потрібно пити спиртні напої та вживати алкоголь. Тут порада проста. Крім 100 грам вина у свята, все інше отрута і викиньте її зі свого життя. Не вистачить усієї статті описати хвороби які викликають вживання алкоголю та тютюнопаління. Але більшість людей дивиться на натовп, і поки щось серйозно не заболить не почне думати СВОЄЮ головою. Переконаний, якщо виконувати всі вище наведені поради, то це допоможе вам бути здоровішими, щасливішими та прожити довше.

Джерело:  Pavlofox