Безальтернативна доктрина МВФ стала для нас своєрідною заміною Компартії, — Томенко

11 Травня 2016 13:27
korrespondent.net

korrespondent.net

Коментуючи в інтерв’ю журналу «Кореспондент» вимоги МВФ до України, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко наголосив на тому, що МВФ пропонує нам впровадити досвід, який не вдалося успішно реалізувати в жодній країні світу.

«Вже тому до такої доктрини слід, на мій погляд, ставитися критично», — вважає М. Томенко.

«Нам потрібен успішний досвід тих держав, які змогли підняти свою економіку. Наш власний досвід теж міг би стати в нагоді. Якщо, наприклад, нам говорять про необхідність жорсткої приватизації державних підприємств, а ми вже не раз бачили, в чиї руки ці підприємства потім потрапляють і чим це закінчується, — отож, наш досвід підказує, що тотальна приватизація держпідприємств є неефективною», — зазначив політик.

За його словами, МВФ дотримується такого тренду, щоб про Україну можна було говорити як про країну – сировинний придаток, який допомагає світу і сусідам жити в комфорті.

«Наприклад, уряд пропонує скасувати наш закон про заборону вивезення з України лісу-кругляку, тому що румуни чи поляки проти. Їх влаштовує, що вони потім з нашого лісу виготовляють меблі і продають їх нам же. Одним словом, нам потрібно думати про власну вигоду, а не про те, як би догодити сусідам і підживлювати сировиною їхню економіку», — вважає Томенко.

«Простіше кажучи, на сьогодні безальтернативна доктрина МВФ стала для нас своєрідною заміною Комуністичної партії — як нам сказали, так ми і робимо», — підсумував він.