Варення з кульбаб: приготуй запашний кульбабовий мед

12 Травня 2016 12:50
tochka.net

tochka.net

Весна − пора цвітіння багатьох рослин. Які ж гарні квітучі галявини пухнастих жовтих кульбаб! Напевно багато господинь знають, що можна не тільки насолоджуватися зовнішнім виглядом цих квітів, а ще й ласувати ними.

Варення з кульбаб − це не просто смачні ласощі. Воно ще і надзвичайно корисне при захворюваннях печінки, жовчного міхура, сечовивідних шляхів, а також при проблемах із легенями (астма, бронхіт) і кровотворними органами (анемія). Варення з кульбаб має антиоксидантні властивості, виводить шлаки з організму і є профілактичним засобом при боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Варення з кульбаб − поради:

  1. Квіти кульбаб для приготування варення слід збирати далеко від доріг, запилених і забруднених місць. Краще якщо це буде лісова галявина, сад, парк.
  2. Оптимальний час збору кульбаб − сонячний ранок, коли квіти розпускаються і насичуються нектаром і сонечком. Бутони рвати не слід.
  3. Зібрані квіти кульбаб вдома ненадовго розсип на тканині або папері, щоб із них виповзла різна живність. Після цього суцвіття ще акуратно промий у воді.
  4. Варення з кульбаб вари в емальованому посуді або з нержавіючої сталі. Для зберігання підготуй баночки з кришками, простерилізувавши їх.
  5. Перш ніж готувати варення з кульбаб, перебери квіти і відокрем жовті суцвіття від зелених стебел і листя. Варення готується з квітів.

Варення з кульбаб − інгредієнти:

  • 300 шт. квіток кульбаб,
  • 1 кг цукру,
  • 400 мл води,
  • півлимона.

Варення з кульбаб − приготування:

  1. Скип’яти воду, засип у неї цукор і звари сироп, щоб цукор розчинився.
  2. Вимиті суцвіття кульбаби помісти у сироп, доведи до кипіння і вари 20 хвилин. Наприкінці додай у сироп лимонний сік і провари ще 3 хвилини.
  3. Зніми сироп із вогню і залиш на добу настоюватися. Потім проціди і відіжми через марлю.
  4. Знову провари сироп 20 хвилин. Варення з кульбаб готове. Воно виходить прозорим, з красивим жовтуватим кольором і дуже ніжним чудовим смаком, що нагадує мед.
  5. Для тривалого зберігання розлий варення з кульбаб по підготовлених баночках і закатай.

Смачного!

Джерело: tochka.net