Як позбутися комарів улітку?

3 Червня 2016 10:00
ipress.ua

ipress.ua

Ці “милі” комахи давно виявили, що в містах є “філії тропіків” − теплі і сирі підвали, де сочиться грунтова вода або підтікає каналізація.

Різні комарі починають кусатися в різний час. Найбільш ранні − аедес − кидаються на людей вже в травні − це самки, і кусаються вони тільки після запліднення.

Якщо в повітрі танцює рій дрібних комариків − не бійся, що вони обліплять тебе і покусають до смерті − це самці, які очікують весілля, вони не кусаються. Здоровенних комарів, яких діти чомусь називають “малярійними”, теж не варто боятися − це довгоніжки, вони вегетаріанці. Малярійні комарі ж, тобто переносники малярії, дійсно більші звичайних, але зовсім трохи. Їх можна відрізнити, скоріше, за характерною посадкою − задня частина значно піднята вгору.

Позбутися від комарів, з одного боку, легко, з іншого − досить складно. Адже нас не рятують ні сітки на вікнах, ні новомодні засоби, які, якщо вірити рекламі, можуть оберігати нас від них протягом всієї ночі.

будиночки народів світу. частина 1

комари вдома: як позбутись комарів влітку © chaplinskyy.com

Ось кілька способів, якими користуєтеся редакція tochka.net, щоб позбутися комарів влітку:

  • Якщо до 30-40 мл будь-якого одеколону додати 5-10 крапель гвоздичної або анісової олії або валеріанових крапель, то ти отримаєш репелентний засіб, тривалість захисної дії якого становить 0,5-1 год. Замість гвоздичної олії можна використовувати відвар гвоздики. Для цього 5 г гвоздики кип’ятять протягом 15 хвилин у склянці води і потім 10-15 крапель відвару додають до 40-50 мл будь-якого одеколону.
  • Щоб комарі і мошки не залітали до кімнати або намету, можна помістити на гарячий предмет трохи камфори: її пари відлякують літаючих комах. Щоб відлякати ос і бджіл, на відкриті ділянки тіла можна нанести будь-який одеколон, до якого додано трохи м’ятного масла.
  • Лимонник, цитронела і лаванда − прекрасний засіб, що допомагає позбутися від комарів. Відлякати докучливих комах можна посадивши ці ароматні рослини в своєму саду або на балконі.
  • Дивний, але дієвий спосіб − поліетиленові пакети з водою. Розвішай в кімнаті поліетиленові пакети з водою, і вони будуть відганяти не тільки комарів, але й мух. Цей спосіб прийшов до нас з Латинської Америки, а його секрет полягає в тому, що пролітаючи повз пакетів з водою, комахи бачать простір кімнати спотвореним завдяки відображенню води. Ну і вважається, що саме це їх відлякує, і вони відлітають з твого будинку.
  • Ефективним у боротьбі з комарами є і часник. Кажуть, комарів відлякують речовини, що входять до його складу, які виділяються разом із потом людини. Зовсім не обов’язково їсти часникові страви, в якості альтернативи можна використовувати часник в таблетках, який позбавить від неприємного запаху з рота, але в той же час буде відлякувати комарів, а також кліщів.

Для усунення свербежу від укусів комах шкіру рекомендується протирати розчином нашатирного спирту або питної соди (0,5 ч. л. на склянку води).

Джерело: tochka.net