6 способів виявити зіпсовані спекою продукти

24 Червня 2016 10:20
yak-prosto.com

yak-prosto.com

Лікарі б’ють на сполох: кількість отруєнь влітку різко зростає. Основною причиною цього є вживання зіпсованих спекою продуктів. Дуже часто безпечні покупці просто не придивляться до того, що купують. А розпізнати не свіжі продукти не так вже й важко, потрібно лише знати декілька простих правил. Про них розповіла лікар-гастроентеролог Мирослава Опришко в коментарі кореспонденту ГолосUA.

1. Перш за все потрібно запам’ятати просте правило: термін придатності потрібно перевіряти завжди. Також необхідно звертати увагу на цілісність упаковки.

2. Наступний крок – оглянути продукт на колір та зовнішній вигляд. Особливо ретельно потрібно оглядати продукти, які продаються на вагу. Фахівець зазначає, що червоне м’ясо з зеленими вкрапленнями – це явна ознака простроченого продукту. Звичайно, кожна господиня знає, що яловичина і свинина не може бути одного кольору. Однак слід пам’ятати, що всі кольори повинні бути природними. Що стосується домашньої курки, то тут допускається легкий “синюшний” відтінок. До слова, саме він свідчить про те, що курочка росла на натуральних кормах, бігала по полях, а не накопичувала жир штучно. Якщо хоч щось викликає у вас сумнів – ні в якому разі не купуйте такий продукт.

3. Якщо вдома ви виявили, що яйця помутніли, або овочі набули більш темного відтінку – це теж суттєвий привід відмовитися від вживання цих продуктів.

4. Важливо також звертати увагу на консистенцію і структуру продукту. Наприклад, якщо овочі трохи придавлені, це означає, що в них уже розмножуються бактерії, які проникли під шкірку. Давати таке дітям категорично заборонено. Якщо м’ясо здається вам пухкішим, ніж зазвичай, дуже можливо, що йому штучно продовжили термін придатності.

5. Сирі яйця можна “протестувати” прямо в магазині – піднесіть яйце до вуха – якщо всередині щось починає хитатися, ні в якому разі не купляйте такі “дарунки” курочки-ряби.

6. Одним з найбільш вірних показників свіжості продукту є запах. Всі зіпсовані продукти видають специфічний і неприємний запах. Особливо, це стосується яєць, м’яса та рибної продукції.

Джерело: znaj.ua