Що потрібно мати водію, щоб виїхати за кордон

26 Червня 2016 14:57

Аби відпочинок не зіпсували неприємні сюрпризи, подбайте про правильне оформлення документів.

Подорож власним автомобілем – це не тільки мобільність, а й зручність. А подорожувати власним автотранспортом можна не тільки по Україні, а й за кордоном. При цьому потрібно лише подбати про правильне оформлення документів.

Відповідно до Конвенції про дорожній рух до поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, яким видане національне посвідчення воді і свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту.

Транспортний засіб має бути справним, без візуальних пошкоджень та без тонування.

Крім цього, правилом у більшості європейських країн є наявність в салоні світловідбивних жилетів та аптечки. Жилет потрібно вдягати у разі заміни колеса чи під час якоїсь іншої аварійної ситуації. Якщо в автомобілі будуть діти, то обов’язково подбайте про автомобільні крісла.

Водій перед виїздом повинен укласти договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів “Зелена карта”.

Транспортні засоби, на які згідно із законом встановлена тимчасова заборона на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку), до поїздок за кордон не допускаються.

Джерело: znaj.ua