В Житомирській області переважає висока пожежна небезпека

1 Серпня 2016 11:41

1.zt.ua

1.zt.ua


На Житомирщині спостерігається суха спекотна погода, що позначається на пожежній ситуації, пов’язаній із займанням сухої рослинності та сміття. Зокрема, за три останні доби виникло 4 пожежі в екосистемах, у результаті яких вигоріло 4,7 га сухої трави та стерні на полі.

Упродовж останньої доби, 31 липня, рятувальники ліквідували ще й займання сміття та сухої рослинності на площі 50 м.кв. на околиці села Карабчиїв Ружинського району (несанкціонований смітник). Ймовірна причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем.

За інформацією гідрометеоцентру спекотна погода без опадів утримається 1 серпня – переважатиме висока (4 класу) пожежна небезпека.  По області температура повітря вдень сягатиме +29…+34 градуси, пориви вітру – 5-10 м/с.

У зв’язку з цим рятувальники наголошують на необхідності утриматися від розведення багать, спалювання післяжнивних залишків, сміття, не кидати на узбіччя доріг, у суху траву чи просто на землю непогашені недопалки. Достатньо незначного пориву вітру для того за такої погоди, щоб спалахнула пожежа.

Джерело: 1.zt.ua