В Житомирі до жовтня триватиме конкурс на кращу пропозицію пам’ятника Героям Небесної Сотні

2 Серпня 2016 11:04
В Житомирі оголошено відкритий конкурс на кращу пропозицію пам’ятного знаку/композиції на честь Героїв Небесної Сотні. Подача конкурсних проектів розпочалася з 1 серпня та триватиме до 1 жовтня 2016 р. Про це інформують на сайті міськради.
Важливим етапом формування національної пам’яті є увічнення учасників героїчних подій «Революції Гідності», зокрема загиблих на Майдані Незалежності, що увійшли в історію, як «Небесна Сотня».
У Житомирі події «Майдану» відбувались на майдані ім. С.П. Корольова та в будівлі обласної державної адміністрації. Це місце стало знаковим для усіх борців за права і свободи народу, тому саме його обрали для розташування майбутнього знаку.
Учасники конкурсу мають представити пам’ятний знак або композицію, присвячену Героям Небесної Сотні, враховуючи їх вагомий внесок в майбутнє України та важливість подій, що відбулись. Пам’ятний знак або композиція має  відповідати архітектурним та художнім вимогам, бути витвором мистецтва.
Перед авторами стоїть серйозне завдання створити композицію, яка б виконувала освітню функцію для майбутніх поколінь.
До участі у конкурсі запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів, дизайнерів, художників, скульпторів, а також студентів архітектурних і художніх навчальних закладів.
Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.
Конкурс проводиться у два тури. Мета І туру – визначення кращих пропозицій шляхом он-лайн опитування. Визначені он-лайн опитуванням п’ять найкращих проектних робіт перейдуть до ІІ туру, де члени журі визначають три найкращі проекти, визначають переможця конкурсу.
Умовами конкурсу передбачений преміальний фонд, який складає 50 000 грн. Розподіляється фонд  наступним чином:
– перша премія – 25 000 грн;
– друга премія – 15 000 грн;
– третя премія – 10 000 грн
Переможець конкурсу (а саме, проект, який відзначений 1-ою премією) отримує право на реалізацію проектної пропозиції.
Для того, щоб взяти участь у конкурсі необхідно попередньо зареєструватися. Учасники мають повідомити організатора конкурсу листом про бажання взяти участь, який необхідно надіслати на e-mail: nebesna100zt@gmail.com або на адресу: департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, вул. Покровська, 6, м. Житомир, 10014. В листі зазначається інформація про конкурсантів та контактна інформація (телефони, е-mail). Після отримання листа, організатор Конкурсу упродовж трьох робочих днів має надіслати вихідні дані на проектування.
Джерело: 1.zt.ua