Отаман Бульба-Боровець посмертно став Почесним громадянином Олевська

5 Серпня 2016 11:45

В Олевську 4 серпня депутати міської ради підтримали проект рішення, розроблений депутатом  Юрієм Ковалінським, “Про присвоєння звання ʺПочесний громадянин міста Олевськʺ Тарасові Бульбі-Боровцю”, – повідомляє прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Свобода»

«Відтепер Тарас Бульба-Боровець – почесний громадянин міста Олевськ (посмертно). Звання присвоєно за патріотизм, відданість Україні й вклад в історію міста. Ця людина заслуговує цього, адже зробила величезний внесок у творення Української держави», – зазначав Юрій Ковалінський.

Посвідчення та медаль буде передано до Олевського народного краєзнавчого музею.

Нагадаємо, що цьогоріч  виповнюється 75 років з часу створення в місті Олевськ, що на Поліссі, Олевської республіки та Поліської Січі. 1941 року отаман Тарас Бульба-Боровець зумів створити повстанчу армію, яка налічувала до 10 тисяч вояків, та встановити українську владу у вільній від совітів та німців державі, яка займала терени півночі Житомирщини, сходу Рівненщини та південні райони Білорусі. Відзначається ця подія вперше і на державному рівні в Україні.

Джерело: 1.zt.ua