Сьогодні в світі відзначають Міжнародний день корінних народів світу

9 Серпня 2016 12:07
rivne1.tv

rivne1.tv

Міжнародний день корінних народів світу встановлений 23 грудня 1994 року Генеральною Асамблеєю ООН.

Цього дня в 1992 році відбулося перше засідання Робочої групи по корінних народах Підкомісії по заохоченню і захисту прав людини, в якій говорилося, що:

«У цей Міжнародний день корінних народів світу ми віддаємо належне багатству культур корінних народів і особливому вкладу, який вони вносять до сім`ї народів світу.

Ми також пам`ятаємо про величезні труднощі, з якими стикаються багато корінних народів, — від недопустимих масштабів бідності і захворюваності до позбавлення майна, дискримінації і відмови в основоположних правах людини.

Перше Міжнародне десятиліття корінних народів світу, що почалося в 1994 році, допомогло виразніше почути голос корінних народів у всьому світі і підвищити увагу до проблем корінних народів.

Ми вступили в друге десятиліття, і тут не слід забувати, що одного діалогу недостатньо. Ми повинні зосередити нашу увагу на діях, направлених на захист прав корінних народів і на підтримку поліпшення їх положення, в тому що стосується їх земель, їх мов, їх джерел до існування і їх культур».

1993 рік був названий Міжнародним роком корінних народів світу.

Джерело: bookclub.ua