Аджика не ​​варена: рецепт на зиму

31 Серпня 2016 11:45

Які асоціації виникають у тебе при слові “аджика“? Гостра, пекуча, червона. А якщо ще ця аджика не варена, а сира, то її користь і витамінність збільшується в рази!

Рецепт цієї аджики не містить помідорів, тобто соус виходить по-справжньому пекучим і яскравим. А щоб додати маслянистості і насиченості смаку, в аджику кладуть волоські горіхи, традиційний і улюблений додаток кавказької кухні.

Аджика не варена по-абхазьки – інгредієнти:

  • 500 г червоного гіркого перцю,
  • 1 головка часнику,
  • 100-200 г волоських горіхів,
  • сухі спеції і трави (коріандр, хмелі-сунелі, кріп, чебрець, базилік) за смаком,
  • 1 ч. ложка винного оцту,
  • сіль за смаком.

Аджика не варена по-абхазьки – приготування:

  1. Перш ніж займатися червоним гірким перцем, обов’язково запасись тонкими гумовими рукавичками, щоб не обпекти руки, адже він недаремно ще називається пекучим.
  2. Перець помий, обсуши, очисти від хвостиків і при бажанні – від насіння. Взагалі зернятка гіркого перцю надають додаткової гостроти й аромату соусу, особливо якщо аджика – не варена, а сира.
  3. Двічі пропусти гіркий перець і часник через м’ясорубку. Додай у масу винний оцет і гарненько перемішай.
  4. Всі сухі спеції прогрій дві хвилини на розпеченій сковороді без олії – так вони стануть більш ароматними. Потім подрібни їх у блендері або кавомолці.
  5. Додай спеції і сіль до овочів і перемішай.
  6. Обсуши на сковороді волоські горіхи і очисти від лушпиння. Подрібни їх в блендері і додай в аджику. Чим більше горіхів – тим м’якшою за смаком і в’язкою за консистенцією виходить соус.
  7. Знову гарненько перемішай аджику і не вареною розклади по підготовлених стерилізованих банках. Накрий банки кришками і постав у холодильник або льох. Аджика не варена може зберігатися в холоді до самої зими.

Смачного!

 

Джерело: tochka.net