ТОП-10 містичних місцин в Україні

27 Вересня 2016 10:26

Екстремальний туризм давно став неймовірно популярним серед мандрівників. Якщо ти відчайдушна і любиш пригоди, тобі напевно цікаво буде почитати про психіатричну клініку, в якій знущалися над пацієнтами, будинок з привидами і цвинтар, на якому відбулося дуже масштабне вбивство.

  • Селище Заїзд в Чернігівській області

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Село Заезд © panoramio.com

Село знаходиться на самому в’їзді в покинуті Прилуки. Заїзд пов’язують з так званими геопатогенними зонами. Тут постійно ламаються автомобілі, а годинник перестає показувати правильний час. Люди тут відчувають слабкість і запаморочення. Одна з версій з приводу того, що відбувається в селищі, така: тут накладаються різні за силою магнітні поля, тому і відбуваються містичні речі. За іншою версією, такий вплив на людей мають якісь таємні випробування на військових об’єктах.

  • Соминське озеро, село Сомин Волинської області

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Соминское озеро © gallery.ru

Озеро знаходиться посеред лісу в 2 кілометрах від села. Люди бояться купатися в ньому, оскільки тут нібито навіть не клює риба і не співають птахи. А все тому, що в озері живе чудовисько. Останній раз тварину зі зміїною головою і тулубом крокодила бачили в цьому місці 30 років тому. За однією з легенд, в озері живе гігантський древній сом. За іншою − доісторична акула. Екстремали щоліта приїжджають, щоб побачити чудовисько.

  • Зелений театр, Київ

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Зеленый театр © another.kiev.ua

Це величезна споруда з підземними ходами і тунелями. У різні часи в неї то блискавка потрапляла, то вона горіла. За часів будівництва комплексу неподалік був цвинтар самогубців і померлих немовлят. А за радянських часів злочинці часто залишали тут трупи вбитих. Кажуть, що Зелений театр − це центр підземних комунікацій ще з часів заснування Києва. Розповідають також про жіночий монастир, який відлучили від церкви. Ходять чутки, що тут любив гуляти Булгаков.

  • Бойова гора поблизу Івано-Франківська

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Бойная гора © luxnet.ua

Таку назву гора отримала нібито через страшний бій між козаками та польськими загонами Потоцького. Але ходять і багато інших легенд. Одна з них розповідає про велетнів, які тут жили. Вони хотіли дістатися до Бога і за це їх затопили. Після цього територію захопили біси, а коли їх прогнали, на горі з’явився монастир. Коли ченці стали грішити, монастир пішов глибоко під землю. Також люди кажуть, що вночі по горі ходить нечисть. Наприклад, вуж з людською головою, крилата змія і таємничий чорний пес.

  • Тюрма на Лонцького, Львів

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Тюрьма на Лонцкого © ggpht.com

Тут в 20 столітті були політичні в’язниці польського, радянського і нацистського режиму. Найтрагічнішим періодом в тюрмі був період радянської влади. Стіни в’язниці побачили стільки людських страждань, що важко уявити більш моторошне місце. Зараз тут знаходиться музей-меморіал жертв окупаційних режимів.

  • Єврейський цвинтар, Івано-Франківськ

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Еврейское кладбище © vikna.if.ua

Івано-Франківський єврейський цвинтар став свідком наймасштабнішого вбивства. У жовтні 1941 року німці на вантажівках привезли сюди тисячі євреїв. На кладовищі вирили яму глибиною 5 м. Людей змусили стрибати в неї, а там їх розстрілювали з кулемета. Жахлива кара тривала 5 годин. Тоді було вбито від 6 до 10 тисяч безневинних людей.

  • Будинок з привидами, Тернопіль

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Дом с привидениями © lypa.com.ua

Будинок розташований в приватному секторі мікрорайону “Дружба”. Побудований він на місці кладовища. За розповідями, коли будинок побудували, в ньому відразу оселилася нечисть. Звідти було чути моторошні крики і виття. А світло мерехтіло ще тоді, коли електрика не була проведена. Власник будинку не побоявся поселити туди свою сім’ю, однак літаючі предмети і танцюючі меблі все ж вижили їх з дому. Після цього кам’яний будинок довго був порожнім, а зараз там нібито живе жінка, яка знайшла спільну мову з духами.

  • Вінницька психіатрична лікарня, Вінниця

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Винницкая психиатрическая больница © panoramio.com

В кінці 19 століття у Вінниці з’явилася психіатрична лікарня. Найстрашніші історії цього місця розповідають про методи, якими тут намагалися лікувати хворих. Тут широко застосовували кровопускання, опіки, проносні засоби, оцет, голодування, водолікування. Людей одягали в гамівні сорочки, зв’язували ременями, а іноді застосовували навіть кайдани. Від такого лікування смертність серед пацієнтів була вражаючою. Пізніше, за часів радянської окупації, в психлікарню часто потрапляли здорові, але неугодні режиму люди, над якими тут проводили жахливі експерименти.

  • “Бугайский трикутник”, хутір Мала Бугайка в Сумській області

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Бугайский треугольник © opogode.ua

Цей невеличкий хутір оповитий містикою. Очевидці розповідають про зупинку і прискорення часу. Також люди тут страждають галюцинаціями. Місцеві їдуть з цього містичного селища і радять обходити його сотою дорогою. Вчені кажуть, що годинники тут дають збої в роботі через магнітне поле. Однак пояснити дивні стуки і стогони, які чують жителі в своїх будинках, ніхто не може.

  • Прип’ять, Київська область

ТОП-10 найбільш зловісних місць України

Припять © vk.me

Найстрашнішим місцем в Україні, безсумнівно, є мертве місто Прип’ять, про яке знають всі. Кілометри порожніх вулиць, покинуті будинки і дитячі сади. Важко уявити щось страшніше, ніж мертве місто. Місто стало неживим після вибуху на Чорнобильській АЕС.

Подивися відео покинутого Чорнобиля:

Джерело: tochka.net