Що готують на Новий рік в різних країнах світу?

21 Грудня 2016 11:00

Ти вже придумала святкове меню для новорічного столу? Якщо набридли банальні салати і шамапнское, ми пропонуємо приготувати традиційне меню який-небудь з країн світу – це незвично, але смачно.

  • Данія
Данці на стіл традиційно подають смаженого гусака, фаршированого сухофруктами, або запечену свинину з картоплею і червоною капустою. На десерт – грютце – рисова каша з густим солодким ягідним киселем і смаженим мигдалем. П’ють пиво.
  • Непал
У Непалі, де сповідують індуїзм, Новий рік відзначають в середині квітня. Називається це свято Біскет Джатра. Відзначають його не так застіллям, скільки видовищними театралізованими виставами з шумом музичних інструментів. Їдять в цей день непальці традиційні страви індійської і тибетської кухонь. Найпопулярніше – дав бат, готується з сочевиці, помідорів, цибулі, імбиру, рису і прянощів.
  • Мексика
Мексиканці люблять пряні і гострі страви, до застілля подаються ромерітос (основні інгредієнти – креветки і картопля), фарширована індичка, кукурудза, боби і солодка випічка. З напоїв віддають перевагу легким винам, пуншу і текілу.
  • Англія
Традиційна їжа на столах англійців: фарширована індичка з овочевим гарніром і пудинг на десерт. Готується він з хлібних крихт, борошна, сала, родзинок, яєць і різних прянощів. Перед подачею десерт обливають ромом, підпалюють і палаючим ставлять на стіл.
  • В’єтнам
У В’єтнамі новорічне свято називається Тет і відзначається за місячним календарем. Воно щорічно переміщується між двадцятим числами січня і лютого. Святкові страви традиційно готуються з рису і м’яса. Наприклад, свинина в кокосовому молоці або пиріг бань чунг (в листя бамбука загортають суміш з рису і свинини і обсмажують).
  • Франція
Яке ж французьке застілля без традиційних устриць, бутербродів з фуа-гра, сирів і, звичайно ж, французького вина!
  • Японія
Японці вірять, що каштани приносять успіх у справах. Тому їх додають в різні страви: і в гарніри, і в десерти. Наприклад, в тістечка моті з відвареного рису. Також на новорічному столі присутні морська капуста, горох, боби і ікра оселедця.
  • Німеччина
У Німеччині на стіл обов’язково подають яблука і горіхи. Перші вважаються плодами пізнання добра і зла, другі символізують таємниці й труднощі життя. Яблука з горіхами або запікають і додають в десерти, або фарширують ними м’ясо і птицю.
  • США
У Штатах, як і в багатьох західних країнах, традиційною стравою святкового столу вважається фарширована індичка. Але готують її тут особливим чином. Фарширують всім, що знайдеться в холодильнику: хлібом, сиром, чорносливом, часником, квасолею, грибами, яблуками, капустою.
  • Чехія
Обов’язкова прикраса новорічного столу і гордість господарок – ніжний листковий рулет з яблуками – штрудель. Він подається з морозивом, вершками або варенням. В іншому в Чехії новорічний стіл простий, але ситний: суп, риба, перлова каша.
  • Польща
Польська традиція полягає в тому, що на новорічному столі має бути рівно 12 різних страв. І при цьому ніякого м’яса. Супи, каші, картопля, галушки, випічка. А на чолі столу – риба: заливна, запечена, смажена. Тут вона вважається символом сімейного благополуччя.
  • Нідерланди
Головне новорічне блюдо для голландців – пончики, підсмажені у фритюрі і посипані цукровою пудрою. В основні страви в це свято додаються солоні боби – ще одна національна голландська їжа.
Джерело: tochka.net