Найкращі ресурси для вивчення програми Photoshop

17 Лютого 2018 18:45
Програма Adobe Photoshop сьогодні стала майже стандартним редактором фотографій. Проте вона постійно модернізується, і тому стає дедалі важче розібратися в усіх функціях самотужки. Тому американський маркетолог Ларрі Кім зробив добірку безкоштовних ресурсів для вивчення програми.

Adobe Photoshop Tutorials

Якщо ти хочеш вивчити Photoshop, не зайвим буде ознайомитися з матеріалами від його розробників. Компанія Adobe надає доступ до численних відеоуроків та практичних тренінгів, створених для вивчення як базових інструментів, так і складних технік. Ці курси можна проходити будь-коли, і вони повністю безкоштовні.

Plearn

Сайт, де зібрано докупи багато навчальних ресурсів, що також допоможуть вивчити як базові, так і поглиблені техніки Photoshop, а також ознайомитись із широким спектром спецефектів. Багато курсів безкоштовні, проте для поглибленого навчання потрібна платна підписка.

Udemy

Хоча на Udemy можна знайти більше, ніж будь-де, платних курсів, тут також є й чимало безкоштовних матеріалів із Photoshop. Більшість із них призначені для початківців та мають високий рейтинг на цій платформі.

GCF LearnFree.org

До безкоштовного курсу Photoshop Basics входять 10 основних та 5 додаткових уроків. Після вивчення можна отримати контрольне завдання та протестувати набуті навички. Розрахований на початківців та дає змогу значно спростити освоєння Photoshop з нуля.

Photoshop Essentials

Розробка уроків Photoshop Essentials здійснювалась під гаслом «З думкою про початківців». Курси доступні як на самому сайті, так і на партнерському YouTube-каналі. Тут можна і вивчити елементарні речі (скажімо, як відкривати зображення в програмі), і порозважатися з деякими ефектами (наприклад, надати чиїмось очам усіх кольорів веселки).

Photoshop Café

За допомогою контенту цього сайту можна навчитися виконувати популярні завдання: «вирізати» з фото дерева, розміщати текст певної форми, робити зі звичайного фото ескіз, виконаний олівцем, та інші.

Tuts+

Цей сайт розрахований на більш досвідчених користувачів. Ти зможеш навчитися технік, які дозволять виконувати складніші завдання, наприклад, створювати реалістичні воскові відбитки чи вирівнювати власну обкладинку та фото профілю у Facebook, щоб створити ідеальну картинку.

Design Stacks

Тут ти знайдеш відомі посібники, за допомогою яких можна вивчити Photoshop від і до. Розпочни з елементарного: знайомства з шарами, недеструктивним затемненням і освітленням – а потім переходь до різних маніпуляцій із фото, спецефектів та веб-макетів.

Trevor Morris Photographics

На цьому сайті поки що небагато посібників, проте тут можна скачати набір «гарячих клавіш», які стануть у пригоді під час вивчення фоторедактора. Адже натиснути кілька клавіш значно простіше і швидше, ніж копатися в меню. А хто ж не любить заощаджувати час та уникати зайвої метушні?

PluralSight

Цю платформу зовсім недавно поглинув відомий навчальний ресурс Digital Tutors, який пропонує широкий спектр посібників та курсів із Photoshop. Деякі з них розраховані на початківців, інші ж вимагають обізнаності з програмою для досягнення цілей, представлених у проекті. Так чи інакше, весь контент корисний, і тому PluralSight – чудовий ресурс, де можна вивчити практично всі можливості програми.

Sleek Lens

Цей фотоблог лише частково орієнтований на навчальні посібники, проте вибрати все одно є з чого. Наприклад, в одному з постів навчають, як органічно розмістити на фото вогонь.

Також тут ти знайдеш загальні рекомендації для фотографів (наприклад, як робити високоякісні знімки у специфічних умовах) та іншу корисну інформацію, як-от огляди фотокамер.

Floqq

На цьому сайті ти зможеш пройти курс «Вивчення Adobe Photoshop за 30 днів». Він розділений на 30 етапів та містить 32 відео, по одному для кожного етапу, а також вступний і підсумковий ролики.

Alison

Alison надає доступ до двох безкоштовних курсів, що допоможуть освоїти Photoshop. Ще ресурс пропонує ознайомитися з іншою корисною інформацією, наприклад, гайдами з цифрової фотографії.

Photoshop Forums

Цей сайт, хоч і не є освітньою платформою, містить дійсно багато корисної інформації. Тепер він закритий, проте гілки форуму збереглися. Тож, порившись в архівах, ти зможеш знайти тут відповіді на багато запитань щодо програми.

Джерело: StudWay