Єдина Помісна Православна Церква – один із головних пріоритетів сучасної України

7 Серпня 2014 16:56
tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому наголосив Радник Президента України, народний депутат Микола Томенко виступаючи в Національному університеті «Острозька академія».

Він звернув увагу на те, що останнім часом у суспільстві розхожою була думка про те, що в країні за часів попередньої влади не було державної гуманітарної політики. Це не відповідає дійсності. Насправді була серйозна державна гуманітарна політика, але ця політика була політикою Росії і проти України. Відповідно українська влада використовуючи місцеві та бюджетні кошти, зароблені українськими громадянами інвестувала їх в те, щоб пропагувати політику «Путіна-Кирила» стосовно штучності української держави, її мови, історії та культури.

«Наразі мова йде не про формальне визначення державної гуманітарної політики, а про абсолютно іншу функцію та ідеологію цієї політики»,- переконаний радник Президента України з гуманітарних питань

Серед головних пріоритетів Микола Томенко називає створення Єдиної Помісної Православної Церкви: «Сьогодні знаходимось у трагічній ситуації коли велика кількість церков Української Православної Церкви Московського Патріархату, які власне побудовані коштами українців, продовжують бути не лише залежними від Москви та Патріарха Кирила, а фактично знаходяться в системі ідеології держави – агресора по відношенню до України. Тому необхідно зробити все для того, щоб найближчим часом була створена Єдина Помісна Православна Церква, яка стане в основі формування українського світу та не буде залежною від Москви»

Перебуваючи на Рівненщині в рамках реалізації просвітницьких програм фонду “Рідна країна ” голова фонду Микола Томенко презентував свій проект «7 історичних чудес України» у Національному університеті «Острозька академія».