На Житомирщині прокурорами у земельній сфері пред’явлено позовів на 36 млн грн

11 Серпня 2014 13:02
arbitr.gov.ua

arbitr.gov.ua

Про це повідомив прокурор області Дмитро Лубчук на зустрічі із журналістами.
«Загалом за результатами перевірок у земельній сфері розпочато 7 кримінальних проваджень, притягнуто до відповідальності 63 посадові особи, пред’явлено позовів на суму 36 млн грн, з яких вже розглянуто і задоволено на 13 млн грн, а реально виконано рішень судів на суму понад 19 млн грн», – оприлюднив результати роботи органів прокуратури з даного напряму діяльності у поточному році керівник відомства.

Зокрема, Дмитро Лубчук навів конкретний приклад, коли завдяки реагуванню прокуратури Чуднівського району, апеляційним судом області скасовано незаконні розпорядження місцевої райдержадміністрації. На підставі неправомірних розпоряджень, без проведення державної землевпорядної експертизи, двом особам надано в оренду 321 га землі, яка відноситься до особливо цінної категорії, вартістю 1,2 млн грн для ведення фермерського господарства.

За його словами, наразі у судовому порядку оспорюється передача у приватну власність 95 фізичним особам 11,4 га землі лісового фонду, що межує із м. Житомиром.

Прокурор області наголосив, що у першому півріччі поточного року відомством виявлено також порушення земельного законодавства з ознаками корупції: «Стосовно усіх порушників вжито відповідні заходи прокурорського реагування, а посадовців звільнено із посад».