У Житомирі відбувся урочистий мітинг на честь прикордонників

12 Серпня 2014 11:04
reporter.zt.ua

reporter.zt.ua

Оплесками, квітами і нагородами зустріли прикордонників Північного регіонального управління, які у складі оперативно-бойових прикордонних застав виконували завдання із захисту східного кордону України.

На честь їх повернення 11 серпня відбувся урочистий мітинг за участю представників влади області й міста, керівництва Північного регіонального управління. На стройовому плацу вишикувалися ветерани-прикордонники, прийшли родини тих, хто довгий час боронив східні рубежі.

Перший заступник начальника Північного регіонального управління – начальник штабу генерал-майор Олег Медведчук повідомив, що додому повернулись дві оперативні застави, які очолювали підполковники Сергій Антонюк та Олександр Абакумов.

Військовослужбовці з честю виконали наказ щодо збереження суверенітету та територіальної цілісності української держави.

«Саме вам було надано право та поставлено завдання першими стояти на передовому рубежі охорони кордонів нашої Вітчизни. Більше 10 разів ви перебували під артилерійськими обстрілами терористів, але достойно, не шкодуючи свого життя і здоров’я, вистояли в найскладніших умовах. Всі житомирські прикордонники повернулись живими. Але за період проведення АТО загинули 45 військовослужбовців Державної прикордонної служби», – зазначив Олег Медведчук

Хвилиною мовчання присутні віддали шану тим військовослужбовцям, які загинули, захищаючи суверенітет української держави.

Щиро привітав воїнів із поверненням додому перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко. Він зазначив, що завдяки таким героям забезпечується мир і спокій у нашій Вітчизні та з честю будуть захищені її кордони й територіальна цілісність. Посадовець побажав міцного здоров’я і наснаги військовослужбовцям і терпіння – сім’ям, які змогли дочекатися своїх рідних.

Фактично щодня військовослужбовці оперативно-бойових прикордонних застав впевнено і рішуче діяли проти збройних формувань, окремих бандитів та їх прибічників, які намагалися незаконно перетнути державний кордон чи здійснювали напади на наші підрозділи, прикордонні наряди та мирних громадян. У складних умовах жоден військовослужбовець не зрадив військовій присязі, жоден не злякався, не склав зброю та не зрадив кольору «зеленого кашкету» і синьо-жовтому прапору нашої Батьківщини.

Начальник першої зведеної мобільної прикордонної застави Північного регіонального управління підполковник Сергій Антонюк розповів, що військовослужбовці відбули для виконання завдань 10 березня і перебували спочатку на ділянці Чернігівського прикордонного загону.

Згодом були передислоковані у Луганську область, де несли службу по охороні Державного кордону в зоні АТО. Сергій Антонюк наголосив, що на Луганщину їхали переважно добровольці. Втрат серед особового складу немає, з двох застав 6 легкопоранених, 12 контужених і 1 травмований. А всього повернулося 87 житомирян.

Персонал оперативно-бойових прикордонних застав було нагороджено почесними грамотами облдержадміністрації, обласної ради, керівництва Північного регіонального управління із врученням грошових премій і цінних подарунків.

Від імені жінок і матерів героїв виступила дружина командира застави прапорщик Юлія Антонюк. Вона подякувала військовослужбовцям за те, що вони гідно боронили нашу неньку Україну, за те, що показали своїм дітям приклад патріотизму.

«Ми дочекалися вас, ми кохаємо вас, ми пишаємося вами», – наголосила Юлія Антонюк.

Всі, хто прибув із зони АТО, йдуть у відпустку. А, відпочивши, знову приступлять до виконання свого священного обов’язку – стояти на сторожі державних рубежів.

ПВ 8 ПВ 9 ПВ 7 ПВ 6 ПВ 4 ПВ 3 ПВ 5 ПВ 2

Джерело: reporter.zt.ua