На часі – активізація волонтерства в Україні

13 Серпня 2014 12:30
downsyndrome.org.ua

downsyndrome.org.ua

З 5 по 8 серпня Корпусом миру США в Україні було організовано проведення тренінгу з питань підтримки та розвитку волонтерства.

На запрошення організаторів від Житомирщини участь у навчанні брали заступник начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради Алла Виговська та представник ГО «Фонд громади м. Житомира» Микола Череднік.

Учасники тренінгу мали зустріч з Міністром молоді та спорту України Дмитром Булатовим.
“Сьогодні майже 60% активних українців готові приєднатися до волонтерького руху. Восени минулого року — близько 30%. Це означає, що українське суспільство значно подорослішало за останні місяці”, – сказав Дмитро Булатов, виступаючи перед учасниками тренінгу.

Міністр вважає, що без волонтерського руху розвиток України у напрямку євроінтеграції неможливий: “Робота волонтерів на Майдані взимку, їхній внесок сьогодні у допомозі українській армії та Нацгвардії, мирному населенню у зоні АТО, переселенцям в усій Україні, пораненим та їхнім родинам у лікарнях – безцінний”.

Також Дмитро Булатов подякував в.о. директора Корпусу миру США в Україні Деніелу Ченгу за плідну роботу. “Волонтерство має стати престижним в Україні – зробити його таким маємо ми разом із впливовими організаціями, такими як Корпус миру. Нам потрібно мотивувати волонтерів, для того щоб у них відкривалися нові можливості у навчанні, працевлаштування”, – зазначив Дмитро Булатов. Міністр нагадав, що створення в Україні національної волонтерської служби – одна з програм, закладених у Концепцію державної програми молодіжної політики на 2016-2020 роки.

Про підтримку місцевих громад у реалізації волонтерських проектів запевнили представники Корпусу миру в Україні – в.о. директора Корпусу миру США в Україні Деніел Ченг, керівник проекту «Молодіжний розвиток» Богдан Ярема, регіональні менеджери.

Під час чотириденного навчання його учасники з різних регіонів України ділилися досвідом, мали змогу отримати кваліфіковані поради, напрацьовували навички волонтерства. Розроблені проектні ідеї будуть втілюватися на місцях.