Житомирські антимонопольники на порушника наклали штраф у розмірі 100 тисяч гривень

14 Серпня 2014 14:29
times.cv.ua

times.cv.ua

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України прийняло рішення про порушення ПАТ «Житомиргаз», в тому числі в особі Бердичівського, Коростенського, Новоград-Волинського та Малинського управлінь експлуатації газового господарства законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем.

Як повідомляє 0412 прес-служба ОТВ АМКУ, під час планової перевірки, Товариство встановило у II півріччі 2013 року та I кварталі 2014 року у договорах на нестандартне приєднання різні розміри передоплати за приєднання об’єктів замовників до мереж газопостачання та розміри передоплати, що перевищують вартість приєднання; прострочило терміни виконання робіт (надання послуг) з приєднання об’єктів замовників до мереж газопостачання.

За вчинені дії, що є зловживанням монопольним становищем на ринках транспортування природного газу для населення, бюджетних установ, промислових та комунально-побутових підприємств, видачі технічних умов на газифікацію (приєднання), підключення об’єктів замовників до газорозподільних мереж Товариства, приєднання об’єктів замовників до мереж газопостачання, накладений штраф у розмірі 100 тис. гривень.

У ході розгляду справи споживачам повернуто нараховані зайво стягнуті кошти в сумі понад 16 тис. гривень.

Джерело: 0412.ua