На Житомирщині відбувається бойове злагодження «крилатих піхотинців»

6 Вересня 2014 18:52
ruporzt.com.ua

ruporzt.com.ua

На одному із військових полігонів Житомирщини триває бойове злагодження «крилатих піхотинців», які у зв’язку із проведенням часткової мобілізації поповнили лави 95 окремої аеромобільної бригади. 

Під керівництвом досвідчених інструкторів, котрі приймали участь в АТО, в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки воїни –десантники виконують перший етап навчально-бойової підготовки, спрямованого на удосконалення рівня індивідуальної професійної підготовки. В ході якого особовий склад набуде, вдосконалить рівень теоретичних знань та практичних навичок з вогневої, тактичної і медичної підготовок.

Польовий вихід розпочався із здійснення особовим складом 17 км пішого маршу з місця постійної дислокації до польового містечка. 

На даний час «крилаті піхотинці» як вдень, так і вночі виконують вправи навчальних стрільб зі стрілецької зброї, ручного протитанкового та автоматичного станкового гранатометів. Крім того, інструктора ознайомлюють, навчають військовослужбовців поводитися із новими або модернізованими зразками зброї, яку по праву можна віднести до озброєння 21 століття.

Особлива увага приділяється в підготовці військовиків при діях під час потрапляння у засідки, в обороні, наступі, відпрацьовується тактика дій штурмових груп в умовах населеного пункту, лісовій та польовій місцевостях. Питання змінне положень при вогневому прикритті, швидка евакуація району відновлення боєздатності, надання першої медичної допомоги також на практиці вдосконалюється воїнами-десантниками.

Варто зазначити, що ряд артилеристів підрозділу для вміння професійно користуватися новітніми гаубичними планшетами проходить навчання в одному із військових Вузів.