Письменник Шовкошитний у Житомирі розповів, хто писав нашу історію та скільки існуватиме Україна

9 Вересня 2014 16:33
1.zt.ua

1.zt.ua

Останню книгу зі своєї трилогії 8 вересня презентував у “Брамі” для житомирян Володимир Шовкошитний – член Національної Спілки письменників України, поет, прозаїк, кінодраматург, публіцист, політик. Він має 4 вищі освіти і останні 11 років присвятив роботі в архівах, де збирав матеріали для своїх книг, що розповідають про історичні події та постаті в Україні з початку 20 століття й аж донині.

Автор каже, що у трилогії “Кров – свята” книги абсолютно різні і за жанрами, і за стилістикою та мовою художнього твору. Всі герої, події, населені пункти і факти є реальними і мають історичне підгрунтя. Більше того, у сучасній українській літературі на часі  – це єдине дослідження такого масштабу.

Що стосується заключної книги “Боривітри”, то там зображені на Україні Західній і на Україні Наддніпрянській від 1943 року до Майдану. Серед героїв книги Роман Шухевич, Василь Кук, Микола Лебедь, Голова СБ ОУН “Михайло” – Микола Арсенич, Командир УПА-“Північ” Дмитро Клячківський – “Клим Савур”. Його соратники “Дубовий”- Литвинчук, Юрко Стельмащук – “Рудий”, курінні “Рубашенко” – Коваль, “Сосенко” – Антонюк, сотенний “Кречет” і його побратими, а також вороги Українців та їхні посіпаки, які так і не усвідомили себе українцями – Микита Хрущов, Олексій Кіріченко, Микола Підгорний, Петро Шелест, Леонід Брежнєв. Читач зустрінеться з катом українського народу рейхскомісаром Еріхом Кохом, який одночасно був агентом Сталіна, та з найбільшим провокатором тієї війни Ніколаєм Кузнєцовим – посланцем Сталіна до Коха.

Про все це коротко Шовкошитний розповів відвідувачам “Брами” під час зустрічі, а також пояснив, що у нього нема поганих героїв – просто всі різні і в кожного є свій інтерес.

Джерело: 1.zt.ua