Микола Томенко закликав ЗМІ активніше висвітлювати діяльність усіх учасників АТО

11 Вересня 2014 11:16
tomenko.ua

tomenko.ua

Відповідаючи в ефірі каналу «112» на запитання про користь від участі учасників АТО в парламентській виборчій кампанії та їх представництво в наступному скликанні Верховної Ради, радник Президента Микола Томенко зазначив, що доволі важко сьогодні сказати, наскільки це радикально змінить наступний парламент.

«Але навіть, якщо врахувати, що багато військових, які можуть стати народними депутатами, не мають практики законодавчої діяльності, – все ж це набагато краще, ніж водії та секретарки, які проходили до парламенту за багатьма партійними списками у минулих скликаннях», – зазначив політик.

Натомість Микола Томенко зауважив, що його досвід перебування в Афганістані свідчить про те, що найкращих сержантів та молодших офіцерів спеціально направляли у військові училища для того, щоб вони складали основу справжньої української армії. Тому він вважає, що не менш важливим, окрім поповнення парламенту героями АТО, є залучення їх до керівних посад в Міністерстві оборони, Службі безпеки, правоохоронних органах, Національній гвардії.

«Ці люди точно мають авторитет і повагу, і тому можуть стати надійною основою нових Збройних сил України», – вважає Микола Томенко.

Також він звернув увагу, що сьогодні існує велика проблема, пов’язана з тим, що в засобах масової інформації активно пропагується виключно діяльність добровольчих батальйонів. Натомість тисячі героїв, що захищають Україну у складі спецпідрозділів СБУ, військових підрозділів Міноборони, підрозділів тероборони тощо залишаються поза увагою медіа.

«Не треба забувати, що всі, хто захищають Україну – герої, незалежно від того, наскільки активно вони пишуть про це у соцмережах або дають інтерв’ю для ЗМІ», – зазначив Микола Томенко. Тому він як Голова Комітету звернувся до медіа із закликом активніше висвітлювати діяльність усіх учасників антитерористичної операції в Україні.