Досить обговорювати партійні квоти та посади, варто сконцентруватись на програмі майбутньої коаліції

15 Вересня 2014 17:39
tomenko.ua

tomenko.ua

Радник Президента України Микола Томенко висловив стурбованість тим, що абсолютна більшість публікацій і акцентів політиків, експертів та журналістів стосуються «ключових» проблем виборчої кампанії – яка партія виторгує яку квоту у майбутньому списку, хто домовиться про посаду Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради чи інших високопосадовців. Натомість відсутня дискусія про те, хто сформує наступну парламентську коаліцію, якими будуть головні завдання її діяльності і, відповідно, – програма Уряду, який вона сформує.

Микола Томенко звертає увагу на необхідність організації під час виборчої кампанії в медіа відповідних «інформаційних майданчиків», де би обговорювались принципово важливі і актуальні на сьогодні теми. Наприклад, якою буде державна програма відновлення Сходу, яка система організації місцевого самоврядування та місцевої влади чекає після конституційних змін, яка реальна програма та механізми боротьби з корупцією, як відновити економіку, забезпечити якість послуг в сфері освіти, культури, фізичної культури, спорту, охорони здоров’я, медицини тощо.

«Тому варто було би зупинити активну дискусію про партійні квоти та посади, за які треба боротися тим чи іншим політикам, що нині заявляють про участь у виборчій кампанії, і зосередитись на головних засадах та завданнях діяльності майбутньої коаліції», – підсумував Микола Томенко.